torsdag, februari 28, 2008

Sömnig!

Nej, idag var jag alldeles för trött för att scrappa. Men tänkte visa en LO som jag gjorde i helgen till en utmaning på SWE på temat närbilder. Blev själv jättenöjd med den och så är det ju inte alltid.
Annars verkar det som om jag stavat fel i adressen till min blogg (sååå pinsamt!). Istället för att skriva "tipsytessie" som det var meningen så har jag tydligen, förvirrad som jag är, skrivit "tispsytessie" när jag registrerade bloggen. Det känns som om det är lite sent att ändra det nu, men som tur är har jag i alla fall skrivit överskriften riktigt inne i själva bloggen. Jag har alltid varit lite ordblind, så jag brukar alltid kolla extra att jag skrivit rätt, men tydligen har jag missat detta. Ni måste väl tro att jag är helt förvirrad ;) För övrigt kan jag berätta att tispsy betyder "lätt berusad" på engelska och några kompisar brukade kalla mig för detta smeknamn när vi var i tonåren eftersom de tyckte att det var så jag brukade vara. Till saken hör också att på den tiden var jag helnykter, det var liksom min grej, vilket gjorde att de tyckte smeknamnet passade extra bra.

onsdag, februari 27, 2008

Kan inte sluta!





































Kan inte sluta scrappa! Nu får jag nog ta och lugna mig lite :) Här är i alla fall de senaste dagarnas scrapping. Testade lite nya ideér (för mig i alla fall!!!). Nu SKA jag lägga mig i soffan och titta på Grey´s anatomy (favoritprogrammet!) och läsa nya nummret av family living (favvistidningen!). Ingen scrapping ikväll.

tisdag, februari 26, 2008

Ludde scrap!

Har för första gången scrappat en bild på vår vovve Ludde. Har alltid gillat denna bilden på Ludde för han ser så avslappnad och drömmande ut. Färgerna blev inte det bästa på kortet av LO:n, men färgskalan är organge och turkos/blått (igen!!!).
Annars scrappar jag numera nästan varje dag. Tänker varje dag (eftersom jag känner mig ganska trött på kvällarna) att nu ska jag inte scrappa ikväll utan bara sitta och slappa framför TV:n, men så dyker en ny idé upp i huvudet och så måste man gå och testa hur det skulle se ut. Har scrappat lite till olika tävlingar som jag inte kan visa än men det kommer väl så småningom.
Så ha det bäst, flodhäst! alla goa glada snälla människor/scrappare och scrappa på!



lördag, februari 23, 2008

Silversmide!

I slutet av november förra året gick jag en helgkurs i silversmide på Folkuniversitetet i Göteborg. Var nyfiken på att testa vad man kunde göra och om det var något för mig. Det var det kan jag säga!!! Det var jätteroligt! Alla fick börja med att göra en ring. Min ring ser ni nedanför. Jag stämplade in "amor vincit omnia", vilket betyder kärleken övervinner allt! Jag hann även med att göra lite andra grejer oxså bland annat hjärtat som ni oxså kan se nedanför. Nu har jag bokat in mig på en helgkurs till i mars. Det ska bli jättekul! Jag har jättemycket ideér nu när jag vet lite mer om vad man kan göra. Silversmide rekommenderas varmt om man gillar att pilla lite och vill göra sina egna smycken.


Busige Ludde!

Tänkte visa några kort på vår busige vovve Ludde. Han såg så go ut när han höll på att leka med sin nya pip-leksaksben (han älskar allt som låter). Han är snart 6år gammal och börjar att bli lite mindre busig än när han var valp och yngre men när man tar fram en leksak och kastar och drar lite med honom är han genast med på noterna :) Han är en bladning mellan Japansk spets (vit-pappan) och pudel (champangfärgad-mamman). Då ser man ut så här (hmm, ser på korten att jag behöver nog trimma pälsen lite snart innan han ser alldeles för böösig ut). Gosis vovvsingen!!!



fredag, februari 22, 2008

Äntligen fredag!

Så skönt med fredag! Föräldraledig med Leo varannan fredag nu. Idag är det min lediga fredag och det är såååå skönt att slippa gå upp och åka iväg till dagis och jobb. Jag och Leo har tagit det lugnt och skrotat hela morgonen. Leo ville ha gröt till frukost så vi gjorde mannagrynsgröt. Han tyckte att jag sa mammagrynsgröt, så han undrade om vi inte skulle göra pappagrynsgröt också. De är för goa de små "grynen", hahaha!
Kunde fota mina layouter nu på morgonen också. Så här kommer veckans kvällspyssel. Verkar vara inne på att scrappa sommarkort nu eftersom jag längar efter vår och sommar. Så skönt med ljusa klara färger. Layouten "hej, hej sommar" är efter sommarens succe morgonprogramm på TV:n med Nick som varje morgon hurtigt cyklade och sjöng "hej, hej sommar". Fast det blev ju nästan ingen sommar att tala om.



















onsdag, februari 20, 2008

Längtan till sommaren!!!

Denna tiden på året tycker jag är värst. Det är då längtan till sommaren slår till som värst. Det är ett tag kvar tills det blir vår. Så tills dess får man nöja sig med att titta på sommarbilder och läääängta...... Drömmer mig bort med hjälp av dessa bilder på Leo och Ronnie sommaren 2006 (sommaren 2007 var ju som bekant INTE så solig, så det blev inte så många solkort då).
Har haft världens kreativa ryck när solen lyser ute (är väldigt ljusberoende till humör och ork tydligen) så när solen kommer fram igen när vi är hemma och jag kan fota så kommer mer layouter. Kul, kul :)




















måndag, februari 18, 2008

Ny vecka!

Ny vecka och nya tag :) Efter ha tillbringat helgen i Stockholm med MYCKET shopping och såriga fötter är det dags att ta nya tag. Vi tittade på musikalen Jekyll&Hyde på China teatern och jag måste säga att jag tycker att Sarah Dawn Finer som spelade Lucy var helt underbart bra och duktig. Hon lyckades t.o.m. få mig att fälla en liten tår under sitt paradnummer. Underbart!!! Sånt lever man på länge:)
Har eftersom jag varit i Stockholm inte hunnit scrappa eller pyssla så mycket men jag tänkte fortsätta på min tråd och lägga ut lite tidigare layouter som jag inte hunnit visa än. Här kommer en på Leo och hans nappar. Här testar han alla fyra nappar vi handlat på samma gång! Lyckades fota honom innan alla trillade ut. Annars handlar det mest om just nu hur vi ska få honom att sluta med napp. Han vägrar nämligen och tandläkaren har sagt att det är dags att sluta. Men det ger väl sig så småningom antar jag.
En stor kram till alla som läser min blogg och tag för alla underbart snälla kommentarer!
Scrappa på:)

torsdag, februari 14, 2008

Snart helg!

Japp, jag fick faktiskt gjort lite igår kväll! Satt upp till halv ett vilket kanske inte är så smart om väckarklockan ringer kvart över fem på morgonen. Men det är ju så roligt när man väl kommer igång så man glömmer bort tiden. Men man lever ju bara en gång och man kan ju inte sova bort tiden när man kan göra roligare grejer. På tal om roliga grejer så ska jag och min mamma åka till den kungliga huvudstaden i helgen och titta på musikalen Dr Jekyll and Mr Hide. Det ska verkligen bli skoj :) Får passa på att shoppa lite oxså:)
Här är i alla fall en av layouterna som jag gjorde igår (hm, jag verkar har snöat in på kominationen av färgerna turkos och orange just nu ???)

onsdag, februari 13, 2008

Nytt men gammalt!

Efter några dagars grym reumatisk värk (aj, aj, snyft!) är jag tillbaka på banan (och benen!) igen. Här ska skapas!!! Men tills att jag har något nytt att visa så tänkte jag fortsätta att visa några av mina äldre alster. Så här är två LOs jag gjorde i höstas då jag var helt nybörjare på detta. Jag känner mig fortfarande mycket som en nybörjare men man utvecklas ju och testar hela tiden nya saker, vilket är jättekul! Men, men känner mig ändå ganska nöjd med dessa LOs fortfarande, kanske för att man tycker att man lyckades få fram känslan i kortet.
Ha det bäst, flodhäst! och scrappa på :)



















söndag, februari 10, 2008

Mini-almanacka!

Skrev för någon vecka sedan om den gulliga lilla almnackan som jag beställde från Elle´s studio. Den kom i veckan och nu i helgen har jag pillat med den. Jag hade jätteskoj! Har som sagt var inte gjort något minialbum innan så det var kul och annorlunda. Blev ganska nöjd med resultatet. Den var lite mindre än vad jag trodde den skulle vara så man fick inte plats med så mycket.








Nya grejer!

Dagens habegär har infunnit sig. Jättemycket nya läckra grejer från Hambly.





lördag, februari 09, 2008

Nytt från Bam pop!

Splitternya papper och clearstamps från Bam pop.
Alfabetet och siffrorna är hur tuffa som helst. Vill ha, vill ha :)





Clearstamps

fredag, februari 08, 2008

Scrappat i veckan!

Har varit jättemycket att göra denna veckan och Ronnie har varit hemma och vrålförkyld men han är på bättringsvägen nu som tur är. Har hunnit att scrappa två LOs på kvällarna men problemet jag har sedan denna årstiden är ljuset som inte tycks existera. Jag kan inte fota Lo då eftersom de blir asdåliga om man fotar dem i lampljus. Idag är jag och Leo hemma (ledig varannan fredag), så nu har jag lyckats fota dem men det finns ju knappt något dagsljus nu heller så ni får stå ut med den dåliga kvaliteten.
Sanna (Pappersbiten) tack för det rosa pappret på Ludde och husse-mys, det passade ju jättebra. Ser du att jag invigde de små mnichipboarden från Heidi Swapp också!!!




































söndag, februari 03, 2008

Scrappad repris!

Lägger upp en repris på den första LO som jag la in. Färgerna blev så konstiga på det förra fotot och jag känner mig verkligen nöjd med denna så jag tyckte det var värt att visa den igen. Måste också passa på att tacka för alla kommentarer som jag fått. Det är jätteroligt att läsa att ni gillar det jag gör. Det gör det ännu roligare nästa gång man tar fram sina scrappsaker. Så fortsätt att skriva vad ni tycker, jättekul!

Kossan!



















Vad säger kossan? Muuuuuuu!!!! Idag har Leo varit en kossa hela dagen?! Har ätit leksaker ur verktygslådan och sprungit omkring och muat hela tiden! Hoppas att det är på övergående snart, det brörjar att bli lite tjatigt!

Nymålat!



















Inte världens bästa bild men ni kan i alla fall se hur tavlorna ser ut som jag målade idag medans Leo tittade på Bamse.

Snabbscrap!



















Gjorde en snabb scrap framför TV:n igår kväll. Den blev väldigt enkel men ganska bra ändå tycker jag nog. Fick idén från en jag såg på nätet när jag surfade. Kul att man inte alltid behöver göra kompicerade LOs med mycket dekorationer på.

lördag, februari 02, 2008

Nytt scrappat!

Så har jag äntligen fått fotat mina LOs jag gjorde i veckan. Så här ser de ut!