torsdag, januari 29, 2009

Digital LO!

Här går det lite upp och ner just för tillfället. Ena dagen är jag jättepigg, för att nästa dag inte orka göra något överhuvudtaget. Idag har vi varit på inskrivningssamtal på MVC, och jag fick träffa samma barnmorska som jag gjorde för ca 5 år sedan. Det kändes bra för jag gillade henne jättemycket förra gången det begav sig :)
Ikväll har jag i alla fall fått ihop en digital LO. Jag började med en mall jag nyligen köpt och slutade någon helt annanstans, så brukar det vara för mig faktiskt. Även när jag scrappar "in real life", så börjar jag med foton och papper och när jag sedan är färdig har jag bytt både papper och ibland foton några gånger på vägen. Jag tror att jag har lite svårt att bestämma mig ibland :)
Dekorationer jag använt hittas här och här.
1-2009

tisdag, januari 27, 2009

Nu e´ja´färdig (tror jag) :)

Tack alla, ni är så underbart gulliga allihopa. Jag kan till min egen stoooora lättnad säga att illamåendet har blivit mycket, mycket bättre denna veckan, så man börjar att se en ljusning i det hela. Så otroligt skönt. Därför har jag haft lite ork över de senaste dagarna och det är så mycket saker som jag bara längtar efter att sätta tänderna (eller händerna) i.Till helgen ska vi på dop hos våra kompisar och för första gången har jag testat att göra en digital poster-tavla till lille killen i present. Jag gjorde den i Photoshop och beställde den från Crimson, som naturligtvis skickade den på mindre än 24 timmar (de är otroliga!). Så idag har jag ramat in den i en vanlig ribba-Ikea-ram, och det blev faktiskt otroligt snyggt, blev väldigt nöjd med resultatet. Tänkte försöka fota den imorgon när jag kommer hem-annars får det vänta till helgen. 
Nu har jag pillat färdigt med ombyggnaden av min blogg (tror jag som sagt). I alla fall de största förändringarna-som att ändra bloggermall. Har bråkat med datorn de senaste dagarna för att försöka ladda in rätt bloggermall och till slut kom jag på hur jag skulle göra :) Tur var det annars hade jag blivit galen (jag var på god väg kan jag säga). När jag väl fick inladdat min bloggermall- som föresten heter minima white och finns att ladda ner här, så hade underbara Diana så superbra tips på sin blogg hur man justerade storleken på de olika kolumnerna.


söndag, januari 25, 2009

Konstig blogg!

Min blogg kommer att se lite konstig ut idag eftersom jag håller på att ändra utseende. Ha överseende-snart färdig.

fredag, januari 23, 2009

Glädjande nyheter!

Hej alla vänner! Det har varit lite tystare än vanligt de senaste veckorna på min blogg. Orsaken till detta är att jag mår pyton och är så trött så det känns som att jag aldrig ska bli pigg igen. Men det är av rolig orsak. Jag är nämligen gravid!!! Det är ganska tidigt än och bebisen borde väl se dagen ljus någon gång i slutet av augusti.
Det känns väldigt spännande men som sagt, illamåendet ligger som en dimma över en och tröttheten gör att man inte orkar mycket mer än att bara vara just nu. Så kommer det nog vara några veckor till, innan orken kommer tillbaka. Så det blir inte så mycket pyssel just för tillfället, men jag kommer tillbaka med fler inlägg när jag är piggare.
DSC_0046a
foto: Ian Schemper
Känner mig väldigt tacksam och glad över att få uppleva detta äventyr igen med liten bebbe :)
Tänk att Leo varit så här liten. Det kan man inte tro nu, men här var han ca 3 månader i pappas trygga famn :) Han var en helt underbar bebis som bara sov mest hela tiden. Det ska bli väldigt spännande att se hur detta lilla nya liv kommer att vara troligtvis tvärtom :)

söndag, januari 18, 2009

Story of today!

Idag har jag hunnit ifatt mig lite med mina foton och story of today-album som jag håller på med. Men man måste erkänna när jag suttit och kollat igenom massa foton från hela förra året att det är såååå mycket mer roligt att fota på vår, sommar och höst än denna förskräckliga vintern. Det är verkligen inte min årstid. Jag har redan börjat längta efter vårljus-bah. Well, well inte mycket att göra åt än. Här är några story of today.
21dec 200825dec 2008,39jan 200911jan 2009

fredag, januari 16, 2009

Fotouppdrag Siona!

Jag har visat några bilder innan jul från fotouppdraget med lilla underbart söta Siona 8 månader gammal. Nu är jag färdig med hennes bilder och här kommer ett urval.
Siona13
Siona15
Siona20
Siona25
Siona29
Siona31
Siona32
Siona33
Siona39
Siona40
Siona41
Siona43
Siona10
Siona6
KollageS1
KollageS3

torsdag, januari 15, 2009

Vårt kök!

Tänkte bjuda på lite bilder från vårt kök. Började ju ändå förra veckan med att visa vårt vardagsrum så jag tänkte fortsätta.
15jan 2009,5
15jan 2009,7
15jan 2009,6
15jan 2009,3
15jan 2009,4

Lurvig Luddis!

Vinterlurvig Luddis (kopia)

Angående klippning av Leo i förra inlägget, så är läget nuförtiden tvärtom för vår lille vovve. Han behöver all päls han har när det är kallt på vintern. Han ser så härligt lurvig ut. Om ni undrar vad han är för sort-så är han en blandning mellan pudel(champangfärgad) och japansk spets(vit). Då ser man ut så här-han är världens sötaste tycker jag.

söndag, januari 11, 2009

Klippdax!

Tog kort på Leo häromdagen och upptäckte när jag skulle kolla på korten att han blivit såååååå himla långhårig. Bara att sätta honom i badkaret, säga sitt still och ta några varv med saxen. Blev ganska nöjd med resultatet, denna gången får jag väl tillägga, för man lär sig nya grejer hela tiden hur man ska klippa. Hur gör ni? Klipper ni era barn själva eller hos frisör? Försöker spara lite på att klippa själv.
11jan 2008
Långhårig!!!!
11jan 2009
Lite senare i badet efter "klippet"

Födelsedagskalas!

Idag har vi haft födelsedagskalas för min käre make. Bakade semlebullar igår-så det blev hemmagjorda semlor och amerikansk blåbärscheesecake enligt Leilas recept. Mycket mumsigt!
24dec 2008,12
Puss min älskling!
11jan 2008,6
11jan 2008,8
11jan 2008,7

fredag, januari 09, 2009

Beskrivning av rullgardin!

Här kommer den andra varianten av gardiner som jag precis sytt och satt upp i mitt kök. De är otroligt mycket enklare. Det svarta stjärtyget som jag använt till gardinerna i mitt kök är naturligtvis också inköpt på inredningsbutiken Grandma´s i Göteborg.

Här behöver du också tyg i bredden som ditt fönster plus 2x2cm på varje sida, dvs fortfarande 88cm om du som jag har ett 80cm brett fönster. Börjar som med den andra gardinen med att sy in kanterna på varje sida (invik 2x2cm).
IMG_7306
IMG_7305
Sedan har jag på vårt lokala byggvaruhus inhandlat lister lite lagom breda i samma bredd som fönstret. 2st behövs till varje fönster. Jag tar fram häftpistolen och häftar fast tyget både nere och uppe på gardinen.
IMG_7303
IMG_7304
Sedan behövs det band i passande färg och bredd (välj själv!). Det behövs 1,5m till varje sida dvs. 3m till varje gardin. Detta häftar jag också fast med häftpistolen på baksidan som ni ser på bilden. Sedan är det klart att hänga upp! Det enda som behövs också är en ögla som man kan skruva igenom tyget ca 20cm in på varje sida och en krok man skruvar fast i väggen ovanför fönstret.
IMG_7307
IMG_7302
Häng upp gardinen och rulla upp den till lagom höjd och knyt banden, blir det band över så klipper jag av ändbitarna.
Lycka till!

Beskrivning av hissgardin!

Har fått några kommentarer av några som undrar över mina hissgardiner i vardagsrummet. De är sydda av ett halvgenomskinligt vitt tyg som jag köpte på favvisbutiken Grandmas´i Göteborg för några år sedan. Har ingen aning om märke eller så.

Nu till beskrivning av hur man går tillväga. De är väldigt enkla att sy, men första gången man sätter uppdem är det lite andra saker man måste skaffa. Vi börjar med tyget. Du behöver lika mycket som fönstrets bredd plus invik 2x2cm på varje sida. Ex mina fönster är 80cm breda och det behövs alltså 88cm brett tyg. Sedan får man ju hoppas att mönstret på tyget gör att man kan köpa fönstrets bredd i tyg för på längden räcker det med ca 130cm, och de flesta tyger brukar ju vara 140cm bredd.
IMG_7286
Börja med att sy in kanterna på tyget, 2x2cm på varje sida. Jag brukar stryka in sidorna innan jag syr så slipper jag nåla. Sedan som ni ser på fotot så börjar jag upptill med att vika in 2cm och samtidigt sy på den mjuka delen av ett kardborreband. Nertill på gardinen vikerjag in 2cm först och sedan 17cm. Sedan syr jag en smal kanal med två sömmar. Se bild
IMG_7288
När detta är gjort så mäter man in avstånden på den första bilden och syr 3 kanaler genom att vika tyget på rätt avstånd och sy en kanal på ca 0,5cm. Se bild
IMG_7289
Nu är gardinen färdigsydd. Nu är det resten av "pillet" kvar. På den nedersta kanalen syr jag fast två plastöglor (finns i gardinaffärer att köpa). På mina 80cm breda gardiner gör jag detta 20cm in på varje sida. I denna ögla ska vi sedan knyta fast persiennsnöre (finns också på typ Hemtex att köpa). Det behövs 2m persiennsnöre till varje sida, alltså 4m snöre till varje gardin.
IMG_7293
På denna bilden ser ni små öppna öglor (finns också att köpa på gardintillbehörsaffär) som sätt på de andra kanalerna över persiennsnörena.
IMG_7295
Nu trär ni in latter (smala stålstänger som man köper tillklippta efter vilken längd man vill ha på Hemtex) i alla kanaler som på bild.
IMG_7291
IMG_7298
Nu ser gardinen ut så här på baksida. Nu behövs en vanlig rak gardinstång (kirsch-stång) som sätts upp med ett så kallat vinkelfäste. I kanalen baktill på gardinstången trär man också in en liten ögla på en platta (också gardintillbehör), som snöret ska löpa igenom.
IMG_7296
IMG_7272
På framsidan av kirsch-stången klistras den andra delen av kardborrebandet (också inköpt på Hemtex eller Åhléns).
IMG_7277
Nu är det bara att sätta upp gardinstången ovanför fönstret och sedan sätta fast gardinen på med kardborrebandet. Sedan träs persiennsnörena igenom öglorna i gardinstången och bägge snörena dras till en sida och sedan hissar man upp gardinen till den höjd man vill ha och fäster persiennsnöret i en liten stopp som skruvas vid sidan av fönstret (gardintillbehör).

Lista på du behöver:
Tyg
latter i rätt bredd (4st)
plastöglor (2st)
öppna stålöglor (6st)
Persiennsnöre
Kirsch-stång
Kardborreband (bägge delarna)
Vinkelfästen till gardinstång (2st)
små öglor med platta (2st)