lördag, februari 28, 2009

Snart tillbaka!












Håll ut jag é snart tillbaka. Har inte haft så mycket ork till varken pyssel eller bloggande den senaste veckan, men nu känns det lite bättre. Idag ska vi åka till Götet och gå på Baby och Barn-mässa och nästa helg är det dags för scrapmässan. Det blir flitigt besökande på mässan dessa veckor. Det ska bli skoj.
Ha en bra helg alla :)

söndag, februari 15, 2009

Jag har scrappat!!!

Denna helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade känt mig ganska pigg hela veckan och tänkte att nu har det nog vänt, nu blir jag piggare och piggare och kan snart börja känna mig lite som vanligt igen. Men ack nej, så fel. I fredags när vi kom hem kände jag att något var fel och magsjukan på kvällen var ett faktum. Så helgen har mest tillbringats i liggande läge. Men igår (läs lördag), så skulle Leo sova över hos mormor och morfar, för att jag och maken skulle kunna gå ut och ha lite trevligt. Planerna fick ju ställas in men Leo sov ändå över hos mormor och morfar, så vi fick i alla fall en lugn och pysslig lördagkväll/eftermiddag. Jag har varit så sugen på att scrappa på riktigt den senaste veckan och de nya och superfina papprena från Cosmo Cricket har legat på skrivbordet och väntat på att orken skulle infinna sig. Så äntligen fick jag några timmar i lugn och ro till att bara pyssla i min egen lilla takt. Så himla härligt :)
Nu är det vecka 12 nästa vecka i graviditeten och jag ser fram emot ljusare tider och att tröttheten ska ge med sig-det måste den väl göra någon gång :)

Morfar&jag

Detvackrastejaghar-you

söndag, februari 08, 2009

Fler tavlor !

Tänkte göra några tavlor som jag kan ha vid datorn och pysselskrivbordet. Vi ska snart byta plats på några rum här hemma och därför har jag beslutat att jag ska flytta ner alla mina pysselgrejer. Ville ha lite färggranna tavlor som samtidigt ger mig lite inspiration framför datorn. Det är ju superkul att pilla med Photoshop på detta sätt måste jag bara säga. Jag lär mig fler saker hela tiden med detta program. Snart ska jag ge mig på att rita själv (har inte riktigt vågat testa än).

lovejoy
imaginegrow

Nya Tavlor!

Äntligen har jag orkat sitta lite och pilla framför datorn. De senaste dagarna har varit en kamp. Jag har mått så otroligt dåligt, men nu känner jag att det långsamt blir bättre och bättre. Har siktet inställt på två veckor till med illamående och trötthet :) Sedan är det vecka tolv och förra gången jag var gravid så släppte det då, så jag håller tummarna för samma sak nu. Tycker det är fruktansvärt jobbigt att behöva peta i mig massa mat hela tiden så att jag inte ska må så illa. På det kommer att man inte vill röra sig eller orkar inte och vädret är uselt. Ja, ja, det blir mycket bättre snart :)
Nu till dagens tavlor. Jag pillade lite i Photoshop igen. Enklelt är snyggast tycker jag. Jag märker att jag blir mer och mer minimalistisk hela tiden-undrar vad som blir kvar till slut :)
Jag har fått många frågor hur jag gjort min doptavla och hur jag gör när jag redigerar mina foton. Jag kan väl bara säga att doptavlan är gjord efter några timmars svettandes framför datorn, och jag kan väl säga så mycket som att kan man Photoshop så kan man göra denna tavla, för så svårt var det inte, men om man inte har någon kunskap om hur Photoshop fungerar så är det svårt. Både när det gäller Photoshop och redigering av foton så kan jag varmt rekomendera Mikaelas foto- och Photoshopkurser. Jag har gått dem och efter det suttit många låååånga timmar framför datorn för att öva, öva och öva. Det är det som gäller tror jag för att skapa sig en känsla för hur mycket man ska dra i reglagen och när man egentligen är färdig med ett foto. Också för att hitta sin egen stil, vad man gillar själv. Själv kan jag säga att jag egentligen inte är så intresserad av teknik, ljussättning osv. Jag försöker lära mig det som är nödvändigt att kunna för att kunna ta bra foton trots dåligt ljus osv. Resten räddar jag upp i Photshop :) Det jag tycker är roligt är själva bildkomponeringen. Där är ju utmaningen tycker jag. Hitta roliga vinklar och detaljer. Jag försöker utmana mig själv hela tiden att se saker ur ett annat perspektiv. nog om detta. Ha en bra vecka alla!!!
Happiness
togetherness
joy

onsdag, februari 04, 2009

Bild nr. 6

Jag har blivit utmanad av Jenny Sandberg

- Gå in i mappen mina bilder
- Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
- Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
- Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade

Detta blev resultatet. Visste inte riktigt hur jag skulle räkna eftersom jag använder iPhoto i Mac och sorterar bara bilderna ibland i mappar som man döper själv. Därför började jag uppifrån, så det blev en bild från början av 2007. Kan man se eftersom Leo fortfarande har napp, som vi då kämpade att bli av med. I handen har han sin älskade nalle, som för det mesta heter "Nallen", men som ibland fått namnet Pontus!? Fråga mig inte varför.

100_4285

Måste även berätta om mitt samtal med Leo i måndags. Jag hade bestämt mig för att jag skulle berätta för Leo om bebisen. Så vi satte oss i soffan bara han och jag, ingen annan hemma. Jag började berätta om att han skulle bli storebror men att det skulle dröja länge än innan den kom, ända tills hans födelsedag i slutet av sommaren. Han ser lite fundersam ut och jag säger

-Ska det inte bli roligt att bli storebror?

Han ser lite arg ut (som han ofta gör nuförtiden, eftersom det är en argperiod just nu) och säger:

-Men jag ville ju bli pappa, ju!!!

-Men du kan ju bli pappa när du blir stor, svarar jag.

-Men när jag bllir stor så ska ju jag köra stora maskiner, ju (fortfarande arg!)

-Men när du blir stor kan du jobba med stora maskiner OCH bli pappa, säger jag

-Jaha, säger han och är helt plötsligt jättenöjd med svaret.

När pappa sedan kommer hem så rusar han fram till honom, och jag tänker att nu ska han berätta om bebisen och att han ska bli storebror, men nej då.

-Pappa, pappa, när jag blir stor så ska jag jobba med stora maskiner och så ska jag bli pappa också!!!

Häromveckan sa Leo att när han blev stor så skulle han bli pappa till morfar, för morfars pappa var ju död så han hade ingen pappa. De är för söta de små trollen. Mycket som ska förklaras och fattas.

måndag, februari 02, 2009

Hjärtan!

När jag satt och letade efter Photoshop brushes häromkvällen så stötte jag på länken där jag hittade mina hjärtan som jag hade i min förra LO på bloggen. jag kommer ihåg att några har frågat efter var jag hittat det-så jag passar på att lägga ut länken här.
jag-heart

Vill ha, vill ha!!!

Hittade dessa på nätet. Dessvärre gick det inte att beställa från Sverige :( Hade varit perfekt som gipsgjutarformar. I vilket fall som helst, kolla in dem här.
trays

Hemmakontor!

Tänkte visa min nya leksak :) Det är en ritbräda till datorn. Har varit nyfiken på att testa en ett tag nu och häromhelgen så köpte min underbara man en till mig :) Har inte varit så pigg den senaste tiden så därför har jag inte hunnit att testa den så mycket än, och det krävs lite vana innan det flyter-men det är kul! Visar en bild på hur min datorplats ser ut nuförtiden, det är snart dags att flytta om lite hemma, men några månader till ser det väl ut så här. Som ni ser har jag även den vanliga musen ikopplad så länge-tills jag övat upp min färdighet med pennan på ritbordet :)
IMG_7623
IMG_7620
Om någon undrar över den snygga screensavern så finns den här.

söndag, februari 01, 2009

Helgen i bilder!

Å så va en helg till passerad. Mår fortfarande ganska uselt, även om det varierar från dag till dag. Har så många olika saker som jag vill ta tag i, men för tillfället verkar det vara en omöjlighet. Tålamod, är väl ordet antar jag, tror inte att jag är så bra på det alls :) Men jag siktar in mig på att om några veckor till bara så mår jag nog väldigt mycket bättre. Därför är det också ganska glest med kommentarer från mig nuförtiden. Hoppas att ni förstår. Nu till helgens händelser. Vi var på dop i Båstad igår när lille Tim skulle döpas. Jag hade gjort en doptavla till honom. Så jag visar både digitala versionen och hur den såg ut i verkligheten.
Tims doptavla
Doptavlakort
Jag gjorde även ett litet kort till paketet
Dopkort-Tim
Leo tyckte det var spännande med dop men är inne i en ålder då det är väldigt svårt att vara stilla mer än några sekunder åt gången. Kan säga att det var en prövning att tillbringa sammanlagt 5 timmar i bilen. Som tur var så sov han några av dessa timmar. I vilket fall som helst så passade han på att springa på gårdsplanen runt kyrkan efteråt, och jag passade på att ta några kort. Önskar så att man kunde få lite av deras underbara energi, min verkar ju inte existera just för tillfället.
Energiknippet Leo
Idag har det varit städning som har gällt och en promenad i det vackra solskenet.
vårkänsla
Ha en underbart vecka!!!