fredag, juli 31, 2009

Makens nya house-musikprojekt!

Som jag berättat tidigare är maken involverad i diverse musikprojekt och jobbar mestadels hemmifrån studion som han har i källaren (ljudisolerad och allt naturligtvis!). Det har varit alla möjliga olika musikstilar. Under vinter och vår har det mestadels handlat om hårdrock via ett samarbete. Nu är det produktion av house-dansmusik som gäller. Har själv varit lite involverad i detta eftersom jag får göra skivomslag och även lagt lite sång själv på en låt hittills. Kul! Här ser ni skivomslag och kan lyssna lite på hur det låter.
Needyouthis time





torsdag, juli 30, 2009

Redo för bebisen!

Här har pysslats och grejats hemma. Nu är allting färdigt för det nya lilla livet att flytta in. Bebissäng och sovplats visade jag ju för ett tag sedan och nu är även tvättstugan färdig och blöjor och annat inköpta. Ronnie har tagit fram vagnen och satt ihop och smörjat upp, så allting är färdigt. Var hos barnmorskan häromdagen och hon sa att den är fixerad som berget med huvudet nere i bäckenet, så han kan komma närsomhelst. Hade varit skönt om han kom några veckor tidigare som Leo gjorde, för ryggen börjar att ta stryk nu. här är i alla fall lite bilder från tvättstuga.
IMG_5307New Group111
Så här ser det ut när man kommer in i vår tvättstuga.
IMG_5313IMG_5309IMG_5312IMG_5322
Här är blöjbytarplatsen. Leo ser verkligen gigantisk ut där han sitter och man kan inte riktigt fatta att det snart kommer att ligga en liten liten bebbe där :) Lådorna brevid skötbädden är trälådor där jag varit framme med Decoupage-limmet igen från förra inlägget.

onsdag, juli 29, 2009

Regniga dagar=pyssel!

Ja, vad gör man när regnet öser ner ute hela dagarna. Ja, det finns ju en miljon grejer man kan pyssla med hemma som tur är. Min senaste passion heter Decoupage och är ett slags lim kan man väl säga, som gör att man kan limma på tyg och papper på i stort sett vad man vill. Finns att köpa på Panduro och kan verkligen rekomenderas. Jag har superkul.
Visar mina alster med att piffa upp två vaser med pappersservetter, lägga tygtakpannor av tyg på mitt fågelhus (som också är inköpt på Panduro), och klä en bricka (hylla) med olika papper.
IMG_5304
Så här ser det ut!
IMG_5300
Här är min bricka, inköpt i Danmark på dagstur ochc nu uppsatt på väggen i köket efter lite tapetsering med papper i.
New Group
Mina vaser som blivit gamla och solkiga efter många år i ett fönster, nu uppfräschade med lite lim och pappaerservetter :)
IMG_5228
Trävit fågelholk inköpt på Panduro!
IMG_5281IMG_5282
Untitled-1
Efter diverse färg, tyg och lite stämplande sitter den nu ovanför min brickahylla i köket!

måndag, juli 27, 2009

Virkat till tusen!

Har fått lite frågor här på bloggen om garn och virknål jag använder när jag virkar. För det första måste jag också säga att det är jättekul om man inspirerar någon annan att börja virka. Det är ju så kul! och det finns ju så många fina grejer man kan göra. Mer om det senare.
New Group
Till alla mina alster jag visat den senaste tiden här i bloggen har jag använt ett bomullsgarn som heter Manadrin Petit. Jag brukar virka med dubbelt garn och virknål nr 3.5. Bebisfilten med rutor har jag gjort i enkelt garn med virknål nr 3.
IMG_5288IMG_5290New Group2IMG_5295
Mitt senaste virkprojekt har varit denna kudde med blommor på. Blev ganska nöjd, jag ska göra en till för jag har tänkt att ha dem i sovrummet framför mina fina rosa Lexingtonkuddar. Någon frågade också om jag gör både fram och baksida på mina kuddar. Ja, jag har virkat både fram och baksida och sedan virkar jag ihop dem med kudden i.
Det finns hur mycket inspiration till virkade och stickade grejer som helst ute på nätet. Har man bara lite virkkunskap kan man lista ut mönstret utan att behöva köpa mönster. Här tänkte jag visa några av fina danska Sebras virkade saker som man kan köpa dyrt, eller inspireras av och försöka sig på själv :)
322437li630227417s.jpegSebra den 4. august 2008322435lfilt23272_m75216a-2

Utlottning klar-Grattis!

Utlottning

Nu är utlottningen klar och vi (jag och Leo), har dragit en vinnare:

Grattis Augusti_73-dvs. Anna!!!

Maila mig din adress så kommer lilla väskan med posten snart!

torsdag, juli 23, 2009

Digital LO-Vattenspridarglädje!

Regnet står som spön i backen ute och maken och sonen har begett sig till Universeum i Göteborg för att kolla in lite hajar och annat. Kände att jag behövde stanna hemma idag eftersom krafterna tryter efter ett par nätters dålig sömn. Då har man tid att pilla lite i datorn med digitala LOs. Det är ju inte riktigt samma sak som att pappersscrappa, men just nu tycker jag det är rätt skoj och jag orkar inte plocka fram pappersscrapp just nu. Texten på LOn kan du hitta och köpa här.

Vattenspridarglädje13juli2009

Fotobok sommarfrukost och sill&potatis!

Lite fler fotoboksidor med foton både från juni och juli. Härligt med alla fina sommarbilder. Får fortfarande många frågor från er bloggläsare om mallar och fotoprogram, så nu tänkte jag ta det en gång till :) Mallen som jag använder till denna fotobok är en färdig mall som är gjord av AliE och finns här att köpa. Text som jag använt ibland på mina sidor är inköpta på samma ställe. När jag sedan är färdig med redigerandet som jag alltid gör i Photoshop, så beställer jag fotoboken på myphotobook, och jag har varit väldigt nöjd med resultatet. Lycka till alla med era fotoböcker, det är ju så kul att göra fina fotoböcker!
juli1juli2Juni3Juni4

tisdag, juli 21, 2009

Utlottning!

Tack alla ni snälla som kommenterat min bebishörna. Kul att så många gillar samma stil som man själv gör :) Här är det fortsatt pyssel/virkverkstad hemma på kvällarna och för att fira att bloggen passerade 50 000 besökare för ett tag sedan och för att visa hur tacksam jag är för alla era snälla och goa kommentarer, så tänkte jag lotta ut denna lilla väska (den är inte så stor). Jag har naturligtvis virkat ihop den själv efter eget mönster och huvud :) Skriv en kommentar så är ni med i utlottningen som kommer att pågå fram till på söndag 26/7 kl.00.00. Då kommer jag att dra en vinnare.
Utlottning

Digital LO!

Satt en stund häromnatten och försökte få ihop en digital LO när jag inte kunde sova. Detta blev resultatet. Hittade faktiskt några nya funktioner som jag inte testat innan i Photoshop. Kul att man bara kan sitta och småpilla ibland.
Iloveujuni2009

söndag, juli 19, 2009

Bebishörna!

Den senaste tiden har det blivit väldigt mycket inredning här i bloggen, men det är det jag pysslar med mest just nu, så så får det bli. Här är bilder på bebisens lilla hörna i vårt sovrum som jag visade för någon vecka sedan. När Leo föddes för ca 5 år sedan fick jag av mina föräldrar Lexington spjälskydd och lakan. De är så fina och nu är det tvättat och bäddat i lilla spjälsängen igen. Den vita spjälsängen är vanlig enkel vit från Ikea. Förutom filten som jag virkade har jag även virkat det randiga kuddfodralet som ligger i sängen. Kaninsnuttefilten köpte jag på rea på Me&I, jättesöt tycker jag. Stjärnorna som sitter på väggen köpte jag i julas på rea på Mio-möbler, de har bara fått ett nytt lager med vit färg.
IMG_5175IMG_5181IMG_5176IMG_5180IMG_5183IMG_5182IMG_5178

Söndag=pysseldag!

Idag har varit en lugn och skön söndag. Leo har lekt hela dagen med sin grannkompis och jag och maken har hållt på med var sitt projekt. Jag har målat vitt, vitt, vitt naturligtvis. Det är fönstret som vi ska ha i hallen med speglar i som äntligen har fått ett lager färg och en ärvd kista samt ett planteringsbord. Mysigt och vilsamt att få måla lite samtidigt som man lyssnar på lite nedladdade sommarpratare. Maken håller på att bygga ett insynsskydd mot vägen, som sedan ska utvecklas till en grillplats så småningom. Han har stora planer på platsbyggd murad grill. Ska bli spännande att se vad han har tänkt sig.
Imorgon ska vi ha en barnfri dag, jag och maken tänkte vi, och ha en heldag i Götet. Ska bli skönt och trevligt att äta lite mat ute i lugn och ro. Leo ser fram mot en heldag och sova över hos mormor och morfar, så han är glad han med :)
New Group1New Group

lördag, juli 18, 2009

Fotobok-foton från sköna gröna maj!

Ligger lite efter med alla foton i datorn, men sakta men säkert blir fotona redigerade och insatta i fotobokssidor. kul men lite pilligt är det.
Just nu är det seeeegt med graviditeten annars, har väldigt ont i ryggen, vilket sätter sig på humöret och orken hela tiden. De här sista 6 veckorna får gärna gå så snabbt som möjligt.
Idag blir det kalasande hos svärföräldrar som har fyllt år bägge två, dvs en liten tur till Göteborg.
maj2009,15maj2009,16maj2009,17maj2009,18maj2009,19maj2009,20maj2009,21maj2009,22