måndag, november 30, 2009

Virkad elefant!

Hittade detta mönster när jag var ute och surfade en kväll och var tvungen att testa att göra elefanten. Så säg hallå till den nya kompisen i virkade djurgänget :)
elefant

söndag, november 29, 2009

Gratis mall!

Denna underbara mall hittade jag att ladda ner gratis här.Har faktiskt själv funderat på att göra en liknande fotovägg här hemma. Det är ju jättebra, då kan man ju testa hur det kommer att se ut innan man beställer massa foton. Ladda ner den och testa ni också!!!
hjärta2009

fredag, november 27, 2009

Vinn Petras fina julkort!






























Tävla på hos en mammas dagbok om Petrified in Pinks fina julkort du med :) Jag tänker i alla fall ta changsen att vinna dessa underbara julkort. Klicka på bilden så kommer du till tävlingen.

onsdag, november 25, 2009

Porträttfotning av Lotta!

Förra veckan var jag iväg och fotade en tjej som heter Lotta och som jobbar som sångare, skådespelare och regissör. Hon behövde lite bilder nu när hon börjat jobba igen efter 3:e mammaledigheten! Eftersom ljuset i stort sett är obefintligt nu i mörka november riggade vi upp bygglampor och diverse ljusa skärmar som vi kunde hitta :) Men det funkade helt okej. Här är ett urval av mina favvisar.
foto3version2foto5foto6foto13foto11

Virkinspiration!

Önskar att jag hade mera tid så att jag kunde göra massa sådana här små bedårande söta
julgransdekorationer. Men man kan ju titta och njuta :)






































Bilderna är hämtade hos Sugarelf

tisdag, november 24, 2009

Vår lille söting!

Har fullt upp med diverse projekt både pyssel här hemma och fotningar som ger massor av fotoredigering. Trevligt men mycket att göra. Idag återvände emellertid ljuset för en liten stund och jag och Ozzy låg på golvet och fotade en stund :) Här är några foton på lille goingen, han växer och frodas.
24nov2009,324nov2009,124nov2009,524nov2009,4

söndag, november 22, 2009

Dagens vill ha! Vill ha!!!

Varje gång jag är inne och surfar runt på Etsy så hittar jag alltid massa roliga och otroligt söta grejer. Måste visa denna adventskalendern, hade passat som handen i handsken hemma hos mig :)
il_430xN.104216535
Hittade den här
il_430xN.102281449
De här söta skydden till din iPhone fanns här
bokstaver_1
Hittade dessutom dessa underbara bokstäverna, fast dessa var inte på Etsy, de hittade jag här. Jag älskar bokstäver!!!

Tips på gratis fonter!

Fick en fråga om vad fonter heter som jag använt mycket det senaste. Den heter "Do I like stripes?" och finns på detta stället att ladda ner helt gratis :) Klicka på namnet så kommer ni dit.

I get the cutest scrapbooking fonts at Free Scrapbook Fonts! kevinandamanda.com/fonts


Det var söta, snälla och otroligt duktiga Infing funderar som tipsade mig om detta. Kolla in alla hennes underbara foton!!!

måndag, november 16, 2009

Ny vecka- nya tag!

ozzy10veckor2009
Ny vecka och denna vecka är hela familjen frisk igen vilket är jätteskönt. Leo var iväg förra veckan och fick vaccinationsspruta och denna vecka är det väl meningen vad jag förstår att även vi vuxna ska vaccineras. Det är ju skönt om man hinner bli vaccinerad innan man blir smittad, främst för Ozzys skull.
Förra veckan blev det inte så mycket promenerande som det brukar, så det känns skönt att komma igång igen denna veckan. Kollade lite i min kalender och såg att på de 6 senaste veckorna har jag gått ner 3.5kg. Lite abitiöst att sätta 1 kg i veckan som mål kanske, men det var ju så det var med Leo. Nu är man ju lite äldre och dessutom har man två barn så man hinner ju inte vara ute och promenera hela tiden. Känner mig i alla fall piggare och piggare och så är det ju bara 3 kg kvar att gå ner nu, sedan är man tillbaka i gamla formen :) Får lite lätt prestationsångest när jag är inne på superabtitiösa och duktiga Pias blogg. Hon har legat i hårdträning sedan ca 1 månad efter förlossning och börjar nu närma sig sitt mål. Heja heja!!!
Annars har jag skickat ut inbjudningar till släkt och vänner förra veckan till Ozzys dop. Det kommer att vara om cirka en månad och jag börjar lite smått planera och förbereda för detta. Det kommer ju bli mitt i lussefirande så vi tänkte bjuda på glögg, pepparkakor och annat smått och gott. Det ska bli mysigt. Det gäller ju att vara ute i god tid eftersom maken nu har börjat repa inför julshower och ska hinna med några stycken innan dopet, så jag får nog klara förberedelserna själv med lite hjälp från snälla mamma.
Satt och slösurfade lite på nätet och hittade så mycket fint som vi tänkte önska oss.
doppresenter

söndag, november 15, 2009

Pysselshopping!

Igår på vägen till 40-års kalasfirande hoppade jag in en snabbis på Rusta och hittade lite roligt pyssel. Lejonet och apan är pyssel som ska passa en 5-åring, och jag tyckte de var jättesöta, så här ska jag och Leo sy lite tänkte vi. Återkommer med färdigt resultat :) Hittade också lite filtdekorationer att pyssla och sätta i granen och naturligtvis, ett måste, rooooosa julgranspapper :)
Perfekt pysselväder idag, grått och regnigt ute, mysigt inne :)
IMG_7802

onsdag, november 11, 2009

Ny fotobok med nya mallar!

Som ni vet vid det här laget så gillar jag ju att göra fotoböcker. Speciellt gillar jag "clean and simple"-stilen. Inte för mycket krusiduller utan mer åt det grafiska hållet. Därför blev jag så glad när jag trillade över detta paketet med fotoboksmallar. Precis min stil och perfekt till julklappsfotoböckerna. Så nu har jag suttit och satt in foton från året. Roligt med en överblick över alla fina foton från året som gått. Mallarna är ju användbara till så mycket, oändliga möjligheter om man gillar att scrappa digitalt också. Rekommenderas!























sida1,2009sida28,2009sida15,2009sida16,2009sida12,2009sida13,2009sida24,2009sida25,2009sida20,2009sida29,2009

måndag, november 09, 2009

Lille sötisen 2 månader!

Tiden går fort och vår lille sötis växer så att det knakar. Vi var på BVC idag och han ligger tre snäpp över normalkurvan. Visserligen både i längd och vikt, men ändå. Jag tycker inte att han äter så jätteofta och när han väl äter så går det ganska fort innan han är färdig. Måste ha supermjölk eller något :) Han har blivit mycket mycket mer medveten om allt som händer runt omkring också nu den senaste veckan. Han pratar (jollrar) hela tiden när man pratar med honom och det låter helt underbart. Så har han också världens härligaste skratt, ett väsande läte. Man kan ju inte annat än älska de underbara små liven :)
Annars har det varit sjukstuga här hemma idag. Maken är hemma från jobbet med förkylning och Leo har feber. Jag har klarat mig hittills (peppar, peppar), men känner att det kliar i halsen, så man får väl bara ta det lugnt och hoppas att det inte blir värre.
9nov20099nov2009,2

lördag, november 07, 2009

Fisksoppa och hjärtan!

Har varit full rulle i veckan trots att ett fotojobb och läkarbesök blev inställt pga sjukdom (inte hos mig alltså). Dessa saker blev flyttade till nästa vecka istället så nästa vecka lär ju också bli fulltecknad. Igår var jag ju som jag berättade i förra inlägget på pysselfrukost hos Sally Bazar. Supermysigt och härligt trevliga männsikor även om det inte blev så mycket pysslat utan mest pratat :) Fick då äntligen träffat den sprudlande, glada och härliga Petra (petrified in pink). Vi hade så mycket att prata om så det var svårt att sluta :) Känns ju som man redan känner varandra när man äntligen träffas :) Så roligt jag hade, måste snart träffas igen så vi får prata vidare.

Idag har varit en riktig städdag här hemma. Eftersom maken var borta hela förra helgen och spelade och jag inte riktigt kände för att städa, var hemmet verkligen i behov av en riktig städning. Ikväll ska vi dessutom bjuda våra goda grannar på middag. Därför tänkte jag idag för en gång skull dela med mig av ett supergott recept. Det är recept på vår goda fisksoppa som vi brukar laga varje höst när det blir dags att kura in sig och njuta av höstmys :) Den är perfekt att bjuda på eftersom det blir väldigt mycket mat.

IMG_7548 kopiaIMG_7553 kopia

Sydfransk fisksoppa

3st morötter
2st gula lökar
1 purjolök
1 bit fänkål
3st fiskbuljongtärningar
1,5L vatten
2st burkar krossade tomater
4st vitlöksklyftor
3tsk torkad timjan
4st lagerblad
1 påse saffran
1tsk salt
2-3krm svartpeppar
0,5L mjölk eller grädde (beror på vilken fetthalt man vill ha)
fiskfilé av t ex torsk, kolja eller spätta
ca 1 kg räkor

Gör så här:
- Skala och rensa morötter, lök, purolök och fänkål. Skär i mindre bitar och lägg i STOR gryta. Tillsätt även vatten, pressad vitlök, timjan, lagerblad, saffran, salt och svartpeppar och de krossade tomaterna. Koka upp och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

- Sila över buljongen i en bunke och plocka bort lagerbladen. Kör grönsakerna i en matberedare och lägg sedan tillbaka i buljongen.

-Tillsätt mjölken eller grädden. Rör om och låt soppan koka upp. Dela fisken i mindre bitar och låt dem sjuda i soppan ca 3 minuter.

- Skala räkorna. Tillsätt räkorna precis innan servering.

Gott till soppan: Blanda creme fraiche med pressad vitlök efter smak.

Jag kan lova att denna soppa är underbart god :)

IMG_7557 kopiaIMG_7558 kopia
Massproduktion av hjärtan just nu, får se vad det kommer att bli av dem. Hade massa lappar över från när jag sydde lapptäcke. De passade perfekt till dessa hjärtan.

måndag, november 02, 2009

Pippimobil!

I helgen när maken var borta och spelade och Leo var med sin mormor och morfar på utflykt och lillkillen sov så passade jag på att sy en pippimobil. Har haft mönstret till pippifåglarna ett tag nu, hittas här, men inte vetat riktigt vad jag skulle hitta på med dem. Men för några veckor sedan bloggade söta Petra om sin pysselfrukost på Sally Bazar. Där hade Linda som har Sally Bazar sytt pippimobiler som hon sålde i sin affär sedan. Tyckte de var superfina så jag bestämde mig för att göra likadan. Här är resultatet. På fredag denna vecka hade jag också tänkt att vara med på pysselfrukosten, ska bli skoj att få träffas och pyssla lite :) Har sytt två stycken mobiler så är det någon som är intresserad av att köpa skicka mig ett mail bara. Nu har jag tänkt mig att ge mig på att sy mobil med hjärtan också.
Ha en skön vecka allihopa, för det ska jag ha. Nu börjar nya rutiner sätta sig med lille Ozzy och jag börjar känna mig helt fit for fight igen, så nu börjar det spruta av kreativitet ur öronen igen :)
fåglar4fåglar3fåglar2fåglar1