onsdag, februari 10, 2010

Testar lite olika actions!

Eftersom jag går en fortsättningskurs i Photoshop hos Mikaela just nu så blir det mycket testande av olika actions och stilar för tillfället. Här är lite exempel på hur olika stil man kan få på ett foto. Vilken stil gillar ni? Har själv svårt att välja. Beror ju liksom på vad man ska ha det till. Ibland när man digiscappar så kanske man vill ha ett lite mer extremt foto till exempel.
IMG_0321
Här är orginalet, innan man fixat med något i Photoshop
exp1
Här har jag fixat till ljus, ändrat färger lite och förstärkt ögonen.
exp2pinkglow
Här har jag använt en action som heter Pink Glow. Lite extremt, men ändå ganska snyggt.
exp3colour pop
Här har jag använt en annan action som heter Colour Pop.
Sedan ska jag väl påpeka att när jag använder en action så kan det ju hända att man drar ganska mycket i opacity-reglaget efter man kört klart actionen. Så ibland blir ju inte slutresultatet alls vad som var meningen från början. Man får testa sig fram helt enkelt. Det är ju så man lär sig, det finns inga genvägar, bara sitta och testa själv vad man gillar och hur du får fram det.

3 kommentarer:

Åsa I sa...

Jättefina allihopa, tycker jag. Fast på olika sett bara. Å sen är det ju alltid bäst kort med ett så bra motiv som ens egna barn :)

Mya sa...

underbart foto. jag gillar nr 1 o nr 3 bäst, av de redigerade alltså. så söt han är ozzy som gör peace-tecknet. ;) kram

(Favvis)Maria sa...

Nu ångrar man att man inte hoppa på kursen! :) Det sista fotot gillar jag bäst! Han är så söt, lille Ozzy. Lik sin bror är han med!

Ha en bra dag!