onsdag, juni 30, 2010

Sommar, Rice-lunch mm.

Jag älskar verkligen sommar, guuuud vad jag älskar sommaren :) Kan lätt tänka mig att ha det så här året runt. Här hemma njuter vi av semester. Med en 10-månders bebis och en fem (snart sex) åring hemma så är det full fart, men vi försöker bara vara och njuta av sommaren och göra några små utflykter. Underbart :)
Den senaste tiden har det blivit en del investerande i Rice-porslin, som ni säkert vet om ni har följt bloggen, har jag fallit rejält för detta extremt färgglada märke :) Blir så otroligt glad varje gång jag ser hyllorna i köket :) Jag kan varmt rekommendera Sally Bazar igen och som numera också säljer Rice-produkter :)
Igår var jag och hälsade på bästa sötaste Petra och hade med mig lunch (i mina fina nya Rice-formar) som vi åt ute i det härliga sommar-vädret i deras trädgård. Inga barn i sikte och i ca 3 timmar satt vi och lunchade och pratade :) Underbart hade vi det. Rice-nördar och fotofjantar som vi är bägge två så skulle vi naturligtvis fota både dukning och mat innan vi kunde börja :) Tur att vi har samma nycker bägge två :) Lite bilder här.
29juni2010,129juni2010,3
Hade gjort smarrig kycklingpaj i rosa formen och i picknick-lådan fick jag med mig sallad, tomater och några kakor till efterrätt :) Recept på pajen som jag verkligen kan rekommendera, en favvis hemma hos oss, hittar ni här.
29juni2010,2
Väl hemma fick vi en underbar kväll i solskenet på balkongen. När vi var i Göteborg häromdagen hittade vi en otroligt bra ostaffär (på Olskrokstorget för er i Göteborg), där vi köpte ost och fikonmarmelad (tillverkad av dem i affären). Underbar kombination kan jag meddela. Lite rosévin till detta och kvällen var gjord :)
juni2010,4juni2010,1
Förutom den rosa och gröna ugnsformarna har jag dessutom investerat i lite gult :) Gult är bra, gult piggar upp och man blir bara så himla glad när man tittar på det. Eller vad säger ni?
juni2010,3juni2010,2
Sist i detta låååånga inlägg vill jag tipsa om en smarrig efterrätt. Lemon curd också den inköpt hos Sally Bazar, där sötaste Linda tipsade mig om den enkla efterrätt. Man tar bara glas och fyller dem med krossade digestivekex, Lime curd och Turkisk youghurt. Underbart gott, rekommenderas!
Hoppas att alla läsare har det lika underbart i solen :)

söndag, juni 27, 2010

Lemonad och Macaroons!

Idag har gjort något jag velat testa länge. Jag har gjort egen Lemonad och testat att baka Macaroons. Lemonaden var superenkel att göra men macaroonsen var lite svårare. De blev inte så vackra kanske, men de blev goda :) Visst ser det läckert ut på min nya fyndade Rice-bricka :)
27juni2010,327juni2010,127juni2010,2

Nyvaken!

Finns det något mysigare än en nyvaken liten kille som nyss sovit middag. Mamma var ju tvungen att hämta kameran för att föreviga en lite trött men superglad kille :)
24juni2010,724juni2010,624juni2010,524juni2010,324juni2010,424juni2010,224juni2010,1

onsdag, juni 23, 2010

Can-can?

För ett tag sedan bloggade jag om mina bilder jag tagit för Studiefrämjandet i Göteborg. Min uppdragsgivare och tillika chef på Studiefrämandet har nu skrivit ett intressant inlägg på sin blogg (som förövrigt är en väldigt läsvärd blogg). Skulle vara intressant med era åsikter i frågan. Tycker ni det är fel att ha en bild på en tjej i Can-can klänning på framsidan av ett kursprogram?
cancan05

tisdag, juni 22, 2010

Fler bröllopsfoton!

Fler foton från helgens vackra brudpar på River Café i Göteborg.
bild1bild16bild2bild5bild15bild22bild40,BWbild29,BWbild27,BWbild34,BWbild8bild47bild38,BWbild41bild51,BW

Bröllopsfoton från helgens bröllop!

Lite foton från helgens bröllop. Underbart vackra blommor i brudbuketten, rosor och pioner. Brudklänningen var också underbar och så fin väska till också. Fler foton när brudparet har sett bilderna :)
bild12bild11bild14bild4bild10

måndag, juni 21, 2010

Besök på Rice :)

Oj, oj, det har varit mycket nu den senaste veckan. Förra lördagen var det bröllopsfotografering och möhippa på samma dag, vilket medförde ganska mycket jobb följande dagar. Dessutom är det ju semester här hemma också, så det är utflykter och annat som gäller. I torsdags tog vi en liten tur till våra kompisar som bor nere i fina Båstad. Där övernattade vi och tidigt i fredags morse åkte vi till Odense i Danmark. Det var nämligen lagerutförsäljning hos Rice som ligger där. Ni som följer min blogg vet ju att jag älskar Rice grejer :) Besviken blev man inte kan jag säga. Jag hade kunnat handla hur mycket som helst, men fick begränsa mig till vad som fick plats i bilen. Nästan allt kostade 20kr, och tag 3 betala 50kr (danska då!). Jag var tvungen att ta en bild på allt jag handlat när det senare stog uppställt i vardagsrummet :) Ha ha, färgprakt, eller hur?
Måste ju berätta att utförsäljningen låg i Rice egna lokaler nere vid hamnen i Odense, på tredje våningen och trappan upp var en plåttrappa som naturligtvis var målad roooosa :)
IMG_0814

tisdag, juni 15, 2010

Bröllopsfoton på Cecilia & Henrik!

Lite foton från helgens bröllopsfotografering på Cecilia & Henrik. Alla bröllopsfotograferingar måste ju skräddarsys efter vad paret önskar och denna gången var önskan att jag skulle vara med och fotografera själva vigseln och efteråt utanför kyrkan. Därför gjorde vi ingen "vanlig" fotografering innan, utan allt är ögonblicksbilder från kyrkan och vid gratulationer efteråt. Underbart roligt var det i alla fall och få vara och dokumentera deras dag :) Här är några foton.
B&W08bild014B&W04bild08bild05bild04bild011bild010B&W09

söndag, juni 13, 2010

Bröllopsfotografering mm.

Senaste tiden har varit hysteriskt mycket, därför har det varit lite dåligt med tid för att blogga. Igår var det premiär för mig som bröllopsfotograf. Otroligt spännande och så underbart roligt. Brudparet var otroligt vackra, barnen underbart söta, prästen härlig med sitt trumpetspelande och självaste Lotta Engberg sjöng så vackert i kyrkan för brudparet. Vädret kunde dock varit bättre, men det var i alla fall uppehållsväder och det ska man vara tacksam för :) Tack Cecilia&Henrik för att jag fick vara med på er dag :)
Direkt efter bröllopet var det direkt iväg till möhippa för Anna-Mia, vän som snart ska gifta sig (japp, jag är fotograf på det bröllopet också). Den blivade bruden fick ställa upp på lite sköna bilder som ska bli ett album till blivande mannen, "for your eyes only". Får se om jag får blivande brudens tillåtelse att publicera några på bloggen längre fram. Har tipsat om hennes blogg tidigare, men vill ni läsa en rolig blogg om livet som artist, egen företagare mm klicka in på Anna-Mias blogg.
Till råga på allt var detta helgen då maken naturligtvis var borta och spelade med band också, så som tur är har man sina föräldrar som kan hoppa in som barnvakter till de små trollen. Sorgligt nog betydde det att jag var tvungen att köra bil hela dagen och inte kunde vara med och partaja på möhippa, men, that´s life :( Hade skoj ändå!
IMG_0200
Ett foto på brudens skor från igår. Supersnygga skor, men inte så bekväma kanske. De åkte av efter vigsel, gratulationer och skål :)