fredag, oktober 18, 2013

Älskade höst

Var bara tvungen att ta med mig lille spelevinken och utnyttja det underbara höstljuset förra helgen när resten av familjen var iväg på egna äventyr, för att ta några bilder. Alla härliga färger och det mjuka ljuset är helt fantastiskt.
Denna helgen åker jag iväg på garnmässa i Örebro för att göra lite reklam för min bok. Spännande!
Trevlig helg alla!



fredag, oktober 11, 2013

Så här glad kan man vara.....

när det är fredag och man har fått reda på att hela första tryckningen av min bok är slutsåld redan :) Den första tryckningen var på 6000st och alla är slut!!! Känner mig lycklig och tacksam för att så många gillar det jag gör och virkning. Så genom bloggen skickar jag kramar till alla ni som köpt min bok gett mig så positiv feedback. Nu ska jag bara komma på vad jag ska göra för uppföljare :)

Porträttfotografering

Som fotograf som inte har studio och bara (nästan) fotar utomhus, är fotograferingssäsongen snart över. När novembermörkret kommer är det som att dra ner en rullgardin och detta året välkomnar jag en välbehövlig vila några månader innan det är dags igen. Men det betyder inte att man inte sitter hemma och jobbar med sådant man gjort under året. Dags att börja göra lite reklam för sig inför kommande säsong nästa år.
Så dessa underbara foton fick vi till under sensommaren, jag och min underbart vackra vän Anna. Anna och hennes dotter känner ni säkert igen som modeller i min virkbok och de är även våra grannar. Efter lite övertalande och tidspusslande fick vi äntligen till fotograferingen en underbar lördagskväll i slutet av augusti. Är så nöjd med resultatet, ibland måste man ju bara få fota sådant man brinner för själv. Så jag tänker titta på dessa bilder hela långa vintern och drömma mig tillbaka till den härliga sommaren.

söndag, oktober 06, 2013

Lille spillevinken Ozzy!

Min 4-årige härliga spillevink till son har många olika uttryck och miner för sig. Här kommer dagens stilstudie. Humöret skiftar snabbt och det är väldigt mycket "kan själv", och jag känner igen mig själv otroligt mycket från när jag var liten.


lördag, oktober 05, 2013

Reflextråd

I veckan kom ett litet brev med posten med reflextråd, Funshine,  från fina Annelie på Inreda.com. Var lite nyfiken på att testa hur det blev när man använder den till något projekt, så efter lite tänkande fick jag lite tid att testa idag då vädret var ypperligt för inneaktiviteter. Så med regn och blåst utanför fönstret och en envis förkylning kröp jag upp i soffan och gjorde slag i saken. Det blev ett par handledsvärmare dekorerade med reflextråden. Blev lite komplicerat att fota själva reflexeffekten så ni får nöja er med att tro på mitt ord om detta :) ska testa på riktigt ute på promenad någon kväll tänkte jag.
Annars är lördag=slappedag här hemma, vilket är väldigt skönt eftersom det är ett hysteriskt tempo under veckorna. Det är bara Leo som ska iväg på sitt första sova-över-hos-kompis-kalas, vilket han tycker ska bli mycket spännande. Vi andra tänkte ägna resten av kvällen åt matlagning och soffhäng med massa tända ljus och en bra tv-serie. Underbart!




fredag, oktober 04, 2013

Äntligen helg...

som sagt. Efter en lång och intensiv vecka tar jag nu helg. Var inne i lokala garnaffären i Alingsås där jag bor, som heter Garntua. Detta för att hitta lite inspiration bland hyllorna till något nytt höstigt projekt. Blev handfallen förälskad i garnet Puno. Underbara färger och så himla mjukt och skönt. 6st nystan i olika färger fick följa med hem. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på än, men funderar på en sjal i mormorsrutor med fransar. Lite mer dämpade färger för att vara mig, men sådan blir jag när hösten börjar krypa sig närmre. Skönt med lite dovare färger till de starka färgerna också.
Så nu kryper jag ner i soffan, lägger upp benen, sätter på "Yoga Revolution" på Spotify och plockar fram rätt virknål för att starta på mitt nya projekt. Underbart skönt, speciellt när man känner den första höstförkylningen krypa på mig och näsan rinner.
Planen är dessutom att testa lite reflextråd i ett av mina projekt. Har en bra idé på vad jag vill göra. Få se om jag hinner klart med detta i helgen.
Trevlig helg alla!