söndag, februari 23, 2014

Helgnöjen

Tredje helgen i rad med förkylning i kroppen. Seeeeegt var det att bli av med detta. Helgens nöjen förutom att försöka ta sig till gymmet en stund och träna lite försiktigt, har jag teststickat nytt mönster och gjort veckans ranson av grönsaksjuice. Denna veckan blev det en blandning av broccolistam, stjälkselleri, lime, ingefära, färsk gurkmeja (otroligt gott måste jag säga), gurka och äpple. Tips och idéer på vad man kan köra genom råsaftcentrifugen och göra egna juicer får jag genom Renée Voltaires bok Juice power och detox. Har under den senaste tiden försökt att äta så rent och nyttigt som möjligt eftersom jag tycker det är viktigt och jag mår bra och orkar mer. Så framöver tänkte jag skriva lite inlägg om hälsa och mat också. Alfalfagroddar frodas numera även på min fönsterbräda, härligt att blanda i sallader eller ha på mackan.


fredag, februari 21, 2014

En magisk sommarkväll och en underbar modell....

På en av de sista självande sommarkvällarna från förra årets fantastiska sommar hade jag det underbara nöjet att få fota den fantastiskt vackra Anna. Ni som har min bok och har följt mig här på bloggen känner igen Anna och hennes dotter Maya som mina favvismodeller. Anna är även min otroligt duktiga och inspirerande yogainstruktör och granne. Eftersom jag inte fotat så mycket modellfoto innan och ville öva mig på vinklar och i vilka positioner man ska placera sina modeller så att det blir bra, så frågade jag Anna om hon ville ställa upp på detta. Sagt och gjort så fick vi till detta en lördagskväll i slutet av Augusti och resultatet blev fantastiskt måste jag säga. Så här i slutet av Februari får det mig att längta så mycket efter de härliga sommarkvällarna. Lite inspiration för att starta en härlig fotosäsong igen efter vintermörkret. Tack Anna för att du ställer upp på mina idéer :)







































Min lille yogis....

Vår lille Ozzy är en naturlig liten yogis. Jag menar, han ställer sig i och gör yogapositioner ibland helt naturligt och säger "titta på mig mamma!". Jag är själv en yogautövare och yogaälskare sedan en tid tillbaka och älskar den frid i sinnet det ger mig i stressiga perioder och under mina viloperioder. Men saken är den att han aldrig sett mig yoga hemma, eftersom jag yogar på gymmet eller efter han lagt sig. Därför blir man ganska fascinerad när man ser honom göra detta naturligt. Förevigar dessa ögonblick när jag har telefonen i närheten.




min lille

söndag, februari 16, 2014

Färginspiration neonrosa

OS på TV:n, vrålförkyld, datorn i knät i soffan. Perfekta stället att hitta inspiration till det mesta är guldgruvan Pinterest. Älskar denna sidan där du kan göra dina egna anslagstavlor med det du är intresserad av. Hittar mängder av inspiration till stickning, virkning, pyssel och färger. För tillfället är jag väldigt inspirerad av neonrosa blandat med vitt, grått, svart och träfärger. Klatchigt! Alla bilder är hämtade från Pinterest och hittas på min anslagstavla "inspiration".
Trevlig OS söndag alla.