söndag, december 28, 2014

Julledighet = nya projekt

Efter en lång intensiv höst var det då äntligen dags för lite julledighet. Det betyder för min del att jag får tid att testa nya projekt och fundera ut nya mönster. Jag älskar när jag får tid att skapa. När resten av familjen gått och lagt sig, sitter jag i soffan och hjärnan går på högvarv och det är så många mönster jag vill testa nya idéer på. Men för omväxling skull så började jag på ett nytt projekt där jag kan få användning för alla färger på sockgarner som jag har. Älskar ju att testa olika färgkombinationer och detta är ultimata projektet kände jag. Jag stickar små dubbelsidiga hexagoner som så småningom ska sättas ihop till en filt. Tänkte göra detta till ett årsprojekt där man gör en hexagon per dag. Om ni är nyfikna på mönstret så finns det på Ravelry och mönstret heter The beekeeper's quilt. Rekommenderas om ni som jag gillar att göra lapptäcken. Om man söker på detta på Pinterest så finns det även där massa roliga mönster man kan göra på sina hexagoner. Där hittade jag mina med hjärtan. Jag har struntat i att fylla mina med vadd, efter som jag tycker de blir bättre utan, men det är ju en smaksak. Garnet jag använder är det underbara Squishy från Anzula.









torsdag, december 25, 2014

Julklappsinslagning

Årets julklappsinslagning. Väntar alltid tills jag köpt alla julklappar innan jag kvällen innan julafton slår in alla på samma gång. I år plockade jag fram lite stämplar från min scrapbooking-tid och gjorde lite egna etiketter (kommer från Granit). Dessutom hade jag beställt lite foton från min nya favvis Artifact uprising, som fick fungera som lappar på paketen också. Snyggt, enkelt och kanske inte så mycket färg, men det där kommer och går hos mig. I år var det detta jag kände för. God jul!







tisdag, december 02, 2014

Decembermorgon!

December är väl den ultimata mysmånaden på hela året, eller hur? Jag frossar i ljuslyktor och julbelysningar. Så en morgon i början av december när mamma är hemma och är sjuk så får man mysa till det så gott man kan. En envis förkylning håller greppet och fick igår diagnosen inflammation i slemhinnorna i näsan. Så nu är det bara att medicinera och vila.
Frukost framför TV:n med julkalendern och öppning av Lego- och chokladkalendern, sedan lite soffmys på det så är morgonen ultimat.



 Testade cappuccino i morse gjord på Oatleys iKaffe. Blev jättegot!!!


måndag, december 01, 2014

Julfint hemma!

Det händer inte ofta nuförtiden men ibland så :) Tänkte visa lite bilder från årets pyntning hemma inför julen. Inte så mycket färg tänker ni kanske, men just nu känner jag att jag inte vill ha så mycket färg under vinterhalvåret. Ha en mysig december alla!