lördag, april 04, 2009

Ultraljud!

Såg precis att jag lovade att blogga efter ultraljudet i måndags. Har tydligen blivit en helgbloggare nu för tiden. Svårt att få tiden att räcka till på veckorna, speciellt nu när vi håller på att fixa lite med vårt nya sovrum hemma. Ronnie jobbar och jobbar på att få det klart. Ska måla det sista nu i helgen förhoppningsvis. Lovar att visa bilder när det är färdigt.
Ultraljudet ja, det gick bra. Nu var det ju så att vi redan gjort ett ultraljud innan, ett sk KUB-test, som man gör när man är gravid och fyllt 35 år, vilket jag har. Detta gjorde vi på special MVC i Borås i vecka 11-12. De hade superbra utrustning och de var väldigt kunniga. Dessutom fick vi hålla på i 45 minuter, för att de skulle få alla mätpunkter de ville ha. Detta gör man för att se om man har någon ökad risk för att få ett barn med Downs syndrom. Men vi låg långt i från gränsvärdet, så det kändes tryggt. Vi fick dessutom med oss en jättefin bild därifrån med bra skärpa och allt. Så det "vanliga" ultraljudet i Alingsås gav inte oss så mycket extra information. Vi fick en väldigt suddig bild därifrån som jag mest kände mig besviken på. Tur att man hade den andra. Så här ser de ut. Den första från vecka 11 till vänster.
IMG_9001

2 kommentarer:

"Infing" sa...

Underbart!

Flisans mamma sa...

Hej,

visst är det magiskt med ultraljud!

Vill vara lite ofin och säga att det ju inte behöver vara en "risk" att få ett barn med Downs ;), jag vet! Dessutom finns det ju så många andra handikapp av värre art som inte syns på ultraljud. Läs gärna om livet med min dotter som har Downs Syndrom och mest är som alla andra (fast lite sötare, tycker ju jag som mor). Lycka till med bebisen. Jag följer ju din blogg och därmed också nedräkningen! Tack för alla inspirerande bilder!

Mvh
Flisans mamma