måndag, augusti 03, 2009

Massa blåbär och hemmaprojekt!

Ny vecka och denna vecka har maken semester igen. De har ju utlovat bra väder denna vecka förrutom idag. Och det märks för regnet öser ner utan för fönstret och vi passar på och storstädar här hemma, inte så roligt kanske, men det behövs kan jag lova. Jag väntar otåligt på att det ska hålla upp så att vi kan åka och hämta mitt fönster med speglar i som jag lämnade in förra veckan. Det ska bli så kul att se hur det blir när lilla hallen är färdig. Nu har jag målat spegel och tavla också så nu kan den väl betraktas som färdig. Återkommer med bilder. Under tiden tänkte jag visa hur makens grillbyggar-projekt framskrider. Han har byggt färdigt insynsskyddet och byggt pergola som ett tak över där det är meningen att vi ska flytta en jättestor klematis till, men det kan vi göra först nästa vår. Han har också börjat måtta ut hur grillen ska stå med betongblocken. Ska bli intressant att se hur det blir när det blir färdigt.
Min mamma och pappa har varit några turer i skogen också den senaste veckan och varje gång tar de vägen förbi oss och lämnar av en spann med blåbär. Lyxigt värre, och jättegott. jag har både gjort blåbärspaj och fryst in massa blåbär inför vintern. Vi tog en liten tur, jag och Leo, och kollande in lite blåbär i en dunge också. Leo ville plocka, men han vägrar som vanligt att smaka på dem.
Idag är det exakt 30 dagar kvar av graviditeten, och jag kan bara säga att det är tungt och jag längtar tills det är dags. Känns som om man kan detta nu, och nu är jag så nyfiken på att träffa vår lille bebis också. Ska bli så skoj att se vad det är för en liten persolighet. Jag tror att vi hela familjen går och väntar otåligt. Det är svårt att göra några längre utflykter, för det är jobbigt att gå och jag blir trött för minsta lilla. Längtar efter att kunna röra mig fritt igen.
blåbärblåbär2blåbär3blåbär4blåbär5New Group3

7 kommentarer:

Nallebr.. sa...

Men va ni får mycket gjort!!! pergolan ser jätte mysig ut och sen med en murad grill.. underbart!! Som jag sa förut han är händig Ronnie!! som fixar och grejar en massa.. Här hemma väntar jag otåligt på att grannen ska komma och tapetsera.. just nu står alla Mollys saker i ardagsrummet.. men det mesta är klart gardiner,påslakan små draperier till skåpen.. men har inte hittat någon matta enu..och är det ju lite annat smått och gott som behövs.. men snart så:)

j e n n y sa...

Åå så fin pergolan blir! Sån skulle jag oxå kunna tänka mig! Men det projektet får vänta tills nästa år tror jag.. Sambon är inte den händigaste så ska vi få till nå't sådant krävs nog minst 1 års planering..! ;)

Jag-Helt Enkelt sa...

O va härligt med nyplockade blåbär! Vilken lyx.

Anonym sa...

Vilken fin pergola.
Vilken handyman du har!!!
kram kram

minsvägerskaochjag sa...

Lycka till med alla era projekt. Det ser så fint ut. Kram från Anna -er

Anonym sa...

Riktigt snygg pergolia.

/ Jonasn

Annica sa...

Hej, hej,

Det var första gången jag hittade hit och oj vad mycket fint du har att visa upp. Jag kommer tillbaka.

Hälsningar,
Annica