måndag, mars 30, 2009

Vårkänslor!

Oj, oj, två inlägg på samma dag :) Jag blev så inspirerad av alla fina foton, så jag fick till en digital LO också på kvällskvisten. Men nu måste jag nog i säng. Imorgon är det dags för ultraljudsundersökning på MVC. Återkommer imorgon.
Vårkänslor

söndag, mars 29, 2009

Vårfoton i fotoboken!

Lite ont om inlägg i bloggen nuförtiden. Men på veckodagarna har jag fullt upp med att orka jobba. Varje dag deckar jag så fort jag kommit hem. Det har blivit bättre, och jag hoppas på att sommartiden med ljuset och lite inspiration av alla nya foton jag tagit ska få mig att hålla mig vaken lite längre om kvällarna.
I helgen har det i alla fall varit underbart vårväder och Leo älskar att vara ute och leka, helst med bästisgrannen Annie. Tog lite foton i lördags då de lekte på vår uteplats i solen. Blev en perfekt dag i lördags enligt Leo. Eftersom maken varit borta hela helgen inlåst i en studio och jobbat, så hade vi det mysigt, jag och Leo. På dagen var vi på bio-Pettson & Findus, som är Leos absoluta favvisar, och sedan när vi cyklade hem hade solen kommit fram och Annie var hemma så att de kunde leka hela eftermiddagen.
Här är två nya uppslag till den blivande fotoboken.
28mars2009,Leo128mars2009,Leo2
28mars2009,Annie128mars2009,Annie2

söndag, mars 22, 2009

Påskpynt?

Har så smått börjat påskpynta i köket här hemma. Äggkoppar och äggljus hittade jag i butiken som vi har på mitt jobb (AstraZeneca), som säljer lite smått och gott. Det roliga med äggljusen är att de ska tydligen ha äggula och allt när de har brunnit ner lite.
Det börjar närma sig påsk
Vet inte om det är påskpynt precis, men detta "flamingospel" från Pluto hittade jag och Leo när vi var iväg och handlade lite i fredags. Kunde inte motstå det, visst är det fint?
Flamingospel

Helgaktiviteter!

Denna helgen har varit busy. I fredags var vi hemma hos en kompis som fyllde år och igår var vi iväg på dop av lilla tjejen Livia. Detta och det underbara vårvädret i helgen har gjort att det inte blivit så mycket tid framför datorn. Jag känner mig piggare än på länge och har massor av saker jag behöver och vill ta tag i. Förlåt mig alla ni som kommenterat och frågat saker. Jag har inte riktigt hunnit med att svara på era frågor. Men jag lovar att jag ska snart, snart fixa ett frågor och svar-inlägg.
Inför helgens dop gjorde jag naturligtvis en doptavla. Tyckte dock att den första jag gjorde blev för gullig, så jag gjorde en till. Sedan blev problemet att välja... Alla jag frågade valde olika. Leo tyckte naturligtvis den gulliga med ugglan, medans mannen tyckte den mer grafiska. I vilket fall som helst bestämde jag mig för den grafiska, och gömde den andra bakom, så kan de i framtiden välja själva vilken tavla de vill ha. Dessutom gjorde jag en fototavla till dem också eftersom jag för cirka en månad sedan var hemma och fotade lilltjejen.
Liviadoptavla2 Liviadoptavla

Livia4stdopfoton
Det var ett underbart dop som var i Vasakyrkan i Göteborg. Leo tyckte det var jätteintressant, men har väldigt mycket spring i benen just nu och svårt att vara stilla. Vi invigde hans Nova star-kläder som vi köpte på barnmässan för några veckor sedan. Han verkade gilla dem.
dopleoIMG_8367

torsdag, mars 19, 2009

Dagens tips!

Hittade de här supersöta små stickers som man kan skriva ut själv och ladda ner här.

6a00d8341c785853ef01053631f197970c-400wi

tisdag, mars 17, 2009

Nya sovrummet!

Keep_calm_gulTexttavla_sovrumfyrkant_love_you
Vi håller som bäst på att flyttar om lite här hemma för att förbereda lite inför den nya bebisens ankomst. Därför ska vi flytta upp vårt sovrum från sutterängplan till entréplan där vi nu har mitt hobbyrum. Lite pillande, men det kommer att bli så bra när det blir färdigt. Därför är jag nu full av inspiration och ideér till inredning i nya sovrummet. Gjorde några illustrationer i datorn i helgen som ska bli tavlor i sovrummet. Tänkte att inredningen ska gå i vitt och svart och sedan lägga till den färgen som man har lust med i textilier och annat efter humör. Just nu är den färgen gult! Blir så uppiggad av den färgen just nu. Så har jag satt ihop en liten önskelista till inredning jag skulle vilja ha i sovrummet. Får se var det slutar i verkligheten, det vet man ju aldrig.
sovrumsinspiration
Tillägg: som i inläggen innan har jag skapat alla mina illustrationer i Photoshop

söndag, mars 08, 2009

Fotobok fortsättning!

frukost28feb2009frukost28feb2009,2
Tåg28feb2009,12Tåg28feb2009
Det blir fler och fler sidor dag för dag till min fotobok. Jättekul att pilla med just nu. Annars blev jag väldigt scrapsugen efter mässan igår och nyinhandlade papper, så ikväll hoppas jag att jag orkar att scrappa lite framför TV:n. Annars har vi inte gjort mycket idag. I morse vaknade vi till snöfall igen och man blev lite deppig över att våren ska sega sig så-men frammåt dagen övergick det i alla fall i regn istället. Igår var det ju mässa och så fort jag kommit hem begav vi oss till grannarna för att äta middag, kolla in melodifestival och ha det trevligt. Hade en superkul dag igår men jag känner att det tagit ut sin rätt att vi gick och la oss först vid halv två.
Annars hoppas jag på en piggare vecka denna veckan :) Ha en bra vecka alla :)

Mässa i goda vänners sällskap!

3335197505_e9d3930485_o
Bild: Lånad av Infing funderar

Igår var det scrapmässa i Göteborg. Jag träffade Myamia, Maybemej och Infing funderar, som jag tillbringade mässan ihop med och sedan en trevlig fika på stan. Underbart trevliga hela bunten, och vi hade verkligen kul. Tack tjejer! Infing-Carina var gullig och fotade oss på mässan och har på bilden lagt det fina pappret från Fancy Pants i bakgrunden. Vi förälskade oss allihopa i det pappret och köpte det i Arkivets monter. Tur att du orkade fota Carina när ingen av oss andra orkade plocka upp kameran :)

fredag, mars 06, 2009

Fotoböcker!

28feb2009,1228feb2009

Här kommer två sidor till i min nya fotobok som jag pratade om häromdagen i inlägget. Jättekul att designa egna mallar till fotoböcker. Jag har fått en del frågor om var jag framkallar mina fotoböcker och om jag kan recensera om de blev bra. Då kan jag rekommendera myphotobook där jag framkallat min fotobok som jag gjorde i vintras, today you, med AliE´s mall. Jag beställde 3st fotoböcker i julas 2st 30X30cm och en 18X18cm. Det som är bra är att man kan välja en sida med bara ett foto i deras mall som täcker en hel sida, och där stoppar man in sin egenhändigt gjorda sida. Kom också ihåg att välja att man vill ha matta sidor!!! Jag blev i alla fall jättenöjd med resultatet från dem. Det blev jättefina julklappar till mor-och farföräldrar, även om den ena boken kom lite försenat, så blev jag bra kompenserad och bra bemött från ett hjälpsamt företag. Summan är att jag kan varmt rekommendera dem. här är några kort jag tagit idag på Leo i soffan där han håller vår fotobok. Han hade ganska svårt att sitta still, verkade som han hade lite myror i brallan-men på ett ungefär så här ser den ut :)
IMG_8206IMG_8211IMG_8222

Mysfredag!

Mysfredag

Idag är det mysfredag som gäller. Jag och Leo är lediga varannan fredag och då passar vi på att ha det mysigt. Har sovmorgon, Leo kommer in till mig när han vaknar och lägger sig i våran säng och så tittar vi på lite Bolibompa och pratar lite. Sedan äter vi frukost i lugn och ro. Det är så skönt att slippa stressa iväg på morgonen som man alltid gör annars.
Idag myser vi ihop för imorgon är det dags för scrapmässan i Göteborg. Det ska bli skoj. Jag har bestämt träff med Myamia och Maybemej. Är det någon annan som tänkt gå dit?

måndag, mars 02, 2009

Ny fotobok!

Har börjat på en ny fotobok idag. Denna gång tänkte jag inte använda någon färdig mall utan göra den från grunden. Tar lite längre tid så klart, men det blir ju så mycket roligare när man är färdig :) Det är ju så underbart att få pilla lite med sommarbilder-det underbara härliga ljuset. Hm-längtar :)
Såpbubblor1Såpbubblor2

söndag, mars 01, 2009

1 mars!

Leo28feb2009

Hej alla glada! Idag är det första mars och äntligen den första vårmånaden. Allting känns mycket lättare även om det fortfarande är ganska kallt ute så finns det hopp om en vår snart (hoppas jag). Denna vinter har jag haft extra ont av mörkret och nästa vinter tror jag det är dags att införskaffa en ljusterapilampa. Bra investering tror jag.
Igår var vi som sagt på Baby&Barn-mässan. Vädret var strålande vackert och jag passade på att fota Leo innan vi åkte iväg. Han var på strålande humör han med och dansade omkring som en galning. Tänk om man kunde få låna lite av deras enegri-det hade varit bra.
Jag gick omkring och tittade lite på mässan medans Leo och Ronnie bänkade sig för att se Mamma Mu och Kråkan-teater. Han tyckte det var superkul. Mässan var rolig, men det var ganska mycket folk, så jag blev lite snurrig efter ett tag, men några bra erbjudande hann jag i alla fall nappa på. Köpte lite kläder i Nova star-montern, vilka hade jättebra mässpriser och jag har kollat in deras superfräcka baggy-jeans till Leo ett tag nu. Kanske kan sy likadana själv med lite hjälp från min mamma. Kan vara värt att testa-det verkar ju vara poppis hos vissa bloggare just nu i alla fall.
Sedan blev det i alla fall fika hemma hos Leos farmor och farfar som bor i Göteborg också och till Leos stora lycka så var kusinerna precis där och hälsade på också, så dagen var verkligen lyckad i hans ögon.
Idag är det städning och diverse pulande på schemat. Inte så uppiggande roligt kanske, men vi är bjudna på middag hos min mamma och pappa idag, så vi slipper laga middag i alla fall.
Ikväll ska jag sätta mig och pilla framför datorn för första gången på ett tag, för nu har jag fått orken tillbaka. Ha en bra vecka alla :)