tisdag, januari 12, 2010

Lapptäcke!

Senaste veckan har jag sytt ett lapptäcke till soffan i Leos nya rum. Innan lillebror kom till världen så flyttade vi upp vårat sovrum som jag visat bilder på tidigare. Kvar där nere (vi har sutteränghus) finns två sovrum varav vårt gamla sovrum använts till TV/pysselrum fram tills nu. Förra veckan flyttade vi över alla Leos grejer till detta rum och nu väntar vi bara på beställda delar till hans miniloftsäng ska komma så att vi kan bygga på den till en riktig loftsäng. Meningen är att sängen ska vara ovanför den här soffan i hans rum. Vi har mätt och det ska passa precis. Leo bara längtar efter att få sova i nya rummet, så vi får hoppas att delarna kommer snart. Soffan är en vit Ektorp-soffa från Ikea, med tillhörande flyttbar fotpall. För att skydda soffan lite och för att få in lite mer färg i rummet (alla väggar vita), så sydde jag ett lapptäcke. På vissa vita rutor har jag gjort applikationer i form av stjärnor. Stjärntygerna (röda, marin, blå), är kökshandukar som jag köpt på rea (10kr/st) på Maxi. Superbra sätt att få tag på billiga tyger. Det är ju bra när man syr lapptäcke för då behöver man ju inte så mycket av varje tyg. Blev riktigt bra tycker jag och behöver jag tillägga att Leo är supernöjd :) Fler bilder kommer från hans rum när det är färdigt.
lapptäckejan2010,2
lapptäckejan2010

15 kommentarer:

Renée sa...

OMG vad snyggt!!!! Breathtaking!
Vad smart med handdukarna!

Mot toppform sa...

Men wooow vad snyggt! Helt otroligt, vilken inspiration jag får nu! :)

Millamolla sa...

Kan bara instämma med föregående talare...WOW!
Är ofta inne och kollar din blogg, men har nog inte hört av mig tidigare.
Du har verkligen en supermysig blogg!

Titti sa...

Verkligen jättesnyggt!

Anonym sa...

Så snyggt! Du är verkligen bra på att hitta kreativa lösningar.

/isabeli

Lisa sa...

Supersnyggt!! Får jag fråga var ni hittat sittpuffen? Det kanske också är ett hemmaprojekt? :) Hoppas inte, för jag vet en liten kille här hemma som skulle bli superglad för en likadan!

Hälsningar Lisa, som inte kommenterat innan men läser varje dag! :)

Tipsy Tessie sa...

Tack alla, vad snälla ni är :)
Sittpuffen i jeanstyg kommer från Mio. Vi köpte den för ca 4 år sedan, vet inte om de har kvar den, men den kostade ca 600kr då.

terese sa...

du gör så galet fina grejer!! det är så skoj att följa din blogg och samla på sig inspiration! :-)

Sanna F sa...

SÅ himla snyggt!!!!

Nallebr.. sa...

snyggt, snyggt!! och va snabb du är!!

Postadress Torslanda sa...

Snyggt, snyggt och jag är grymt imponerad av allt pyssel du hinner med

Marie sa...

Otroligt fint lapptäcke. Sitter bara här och insuper all inspiration som du delar med dig av. Är barnsligt förtjust i lapptäcken sedan länge och nu är jag om möjligt ännu kärare.

saralill sa...

Jättesnyggt!

Det är mycket jobb med lapptäcke va?

kram!

Angela sa...

Wow! Så himla snyggt!

Maria sa...

Gosh vad snyggt! Härliga färgkombinationer, och jag älskar stjärnor också! Ser väldigt mysigt och ombonat ut! Du inspirerar på många sätt!