onsdag, juni 30, 2010

Sommar, Rice-lunch mm.

Jag älskar verkligen sommar, guuuud vad jag älskar sommaren :) Kan lätt tänka mig att ha det så här året runt. Här hemma njuter vi av semester. Med en 10-månders bebis och en fem (snart sex) åring hemma så är det full fart, men vi försöker bara vara och njuta av sommaren och göra några små utflykter. Underbart :)
Den senaste tiden har det blivit en del investerande i Rice-porslin, som ni säkert vet om ni har följt bloggen, har jag fallit rejält för detta extremt färgglada märke :) Blir så otroligt glad varje gång jag ser hyllorna i köket :) Jag kan varmt rekommendera Sally Bazar igen och som numera också säljer Rice-produkter :)
Igår var jag och hälsade på bästa sötaste Petra och hade med mig lunch (i mina fina nya Rice-formar) som vi åt ute i det härliga sommar-vädret i deras trädgård. Inga barn i sikte och i ca 3 timmar satt vi och lunchade och pratade :) Underbart hade vi det. Rice-nördar och fotofjantar som vi är bägge två så skulle vi naturligtvis fota både dukning och mat innan vi kunde börja :) Tur att vi har samma nycker bägge två :) Lite bilder här.
29juni2010,129juni2010,3
Hade gjort smarrig kycklingpaj i rosa formen och i picknick-lådan fick jag med mig sallad, tomater och några kakor till efterrätt :) Recept på pajen som jag verkligen kan rekommendera, en favvis hemma hos oss, hittar ni här.
29juni2010,2
Väl hemma fick vi en underbar kväll i solskenet på balkongen. När vi var i Göteborg häromdagen hittade vi en otroligt bra ostaffär (på Olskrokstorget för er i Göteborg), där vi köpte ost och fikonmarmelad (tillverkad av dem i affären). Underbar kombination kan jag meddela. Lite rosévin till detta och kvällen var gjord :)
juni2010,4juni2010,1
Förutom den rosa och gröna ugnsformarna har jag dessutom investerat i lite gult :) Gult är bra, gult piggar upp och man blir bara så himla glad när man tittar på det. Eller vad säger ni?
juni2010,3juni2010,2
Sist i detta låååånga inlägg vill jag tipsa om en smarrig efterrätt. Lemon curd också den inköpt hos Sally Bazar, där sötaste Linda tipsade mig om den enkla efterrätt. Man tar bara glas och fyller dem med krossade digestivekex, Lime curd och Turkisk youghurt. Underbart gott, rekommenderas!
Hoppas att alla läsare har det lika underbart i solen :)

3 kommentarer:

infing sa...

Tycker du visar alldeles för många underbara matbilder - fy skäms på dig! ;-)

kurr kurr kurr

Emelie sa...

hjälp, vilka underbara bilder :)
Otroligt smarrig mat med, man blir ju alldeles hungrig av din blogg ;)

Sanna F sa...

Mmmmmmm vad fina foton... Älskar de där formarna jag med! Måste nog shoppa lite snart!
Maten ser väldigt smarrig ut också!
Kram i sommarvärmen!