


Var tvungen att visa de fina blommorna som Leo plocka till mig idag och det senaste Tradera köpet- min fina hjärtburk :)
4 personer
400g pappardellepasta
1 knippe färsk sparris
1msk olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2dl mjölk
1dl grädde
3 äggulor
1 vitlöksklyfta
1hg prosciutto
2dl riven parmesanost
Koka pastan i saltat vatten.
Blanda hel sparris med olja, salt och peppar.
Grilla eller stek sparrisen i en torr panna.
Blanda mjölk, grädde, gulor och pressad vitlök med hälften av parmesanosten.
Häll bort pastavattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ägg- och mjölkblandningen med pastan och låt den stå på eftervärme tills
den blivit krämig, krydda med salt och peppar.
Servera Carbonaran på ett stort fat och toppa med sönderriven skinka, skivad grillad
sparris och resterande parmesanost.
Ät och njut!
2 kommentarer:
Burken är jättefin! Har en likadan; ) och jag älskar den!
Maten lät väldigt smaskig!
Å, den där burken var ju så fin!
Maten ser smarrig ut, tack för tips!
Skicka en kommentar