söndag, september 05, 2010

Virkat vågigt!

Efter att jag tipsat i detta inlägg om vågfilten i vågmönstret, så har jag nu virkat vågmönstret i lite olika varianter och tänkte jag skulle visa er :) Den senaste visar jag först. Min mamma har under sommaren virkat ett kuddfodral till Ozzys rum. Hon hade inget projekt på gång och behövde något att pyssla med på kvällarna, så jag satte snabbt virkningen i händerna på henne :) Hon är igentligen stickexpert, men är otroligt bra på att virka också! Det här kuddfodralet är virkat med enkelt garn, virknål nr.3 och fyra varv av varje färg = breda ränder.
IMG_6205IMG_6226IMG_6222
IMG_6214
Ett äldre kuddfodral som jag visade för ett tag sedan. Denna gång med ränderna åt andra hållet. Här har jag använt dubbel garn, virknål nr.3.5 och bara ett varv mellan varje färgbyte.
IMG_6220
Här är början på en filt som jag gjorde i våras. Har bara lagt den på kudden för att visa. Här är enkelt garn, virknål nr.3 och två varv mellan varje färgbyte.
Som ni ser kan ju både färger och bredd på vågorna varieras i all oändlighet :)

13 kommentarer:

Linda - Allt och/eller Inget sa...

Så läckert! Nu blir jag sugen på att ta fram virkekroken :) Tack för tipset!

petrified in pink (Petra) sa...

Såååå fint, och det finaste har vi hemma hos oss, din underbara filt till Elin/Glenn:-) Du bara måste lära mig detta, jag vill så gärna ha några sådana kuddar till vårt nya sovrum och jag får verkligen inte till det...

Jenny Bergvall sa...

Fint!!

Pethra sa...

Underbart fina. Jag trodde jag fattade hur man gör, men det gjorde jag inte. ;) Jag blir glad av att titta på Dina alster i alla fall, de är jättefina!

Sandra sa...

Fint.
Jag håller fortfarande på med filten jag startade på i våras efter att ha läst om det på din blogg. Men garnet tog slut = sommarpaus :), men nu är det dags att börja höstvika i soffan igen. Dock är min filt riktigt riktigt stor, så det tar lite tid.

Mvh,
Sandra

tinajo sa...

Ja - och det är ju så roligt! Nu börjar jag närma mig slutet på min äldstas son (lägger upp den i bloggen när den är klar) men tror jag måste påbörja en ny på en gång, pararellt med den jag virkar till yngsta sonen! :-)

Lilla07an sa...

Hej! Har följt din blogg sådär på avstånd ett tag. Men nu är det väll dags jag lämnar ett spår efter mig *s*. Vad är det för garn du använder till kuddarna? Nu blev ju även jag sjukt sugen att prova. Finns det någon beskrivning på hur man gör detta vågmönstret nånstans?
Tack för en trevligt inspirerande blogg.
/Maria

Tipsy Tessie sa...

Lillan07, om du ser i början av blogginlägget så finns en länk till mitt inlägg där jag beskriver mönstret. Garnet jag använder är ett bomullsgarn som heter Mandarin Petit.

Tack alla för alla fina kommentarer ni lämnar :)

♥Johanna♥ sa...

Såå fina! Jag har testat men jag gav upp. Virkar mindre saker i stället. Härliga färger, du e så duktig.

Kram @Johanna Majkvist

Lilla07an sa...

Aah, tack för det. Nu har jag både garntips och beskrivning här. Hm, bara 1 tröja och en poncho att sticka färdigt först. Å så den där lilla elefanten jag skulle virka till yngsta dottern. Bäst jag sätter fart ha, ha, ha.

/M

Anonym sa...

Wasir atau ambeien adalah penyakit yang terjadi pada bagian anus, jenis wasir atau ambeien sendiri ada dua yaitu wasir atau ambeien dalam dan wasir atau ambeien luar. Dalam penangananya sendiri wasir atau ambeien dapat disembuhkan dengan dua jalan yaitu pengobatan medis dan pengobatan non medis atau pengobatan alternatif. Pengobatan alternatif disini salah satu pilihanya adalah dengan menggunakan tanaman herbal atau dengan ramuan tradisional. Ambeclear dan Salep Salwa adalah hasil pengolahan tanaman herbal daun ungu, kunyit putih, dan mahkota dewa yang telah terbukti ampuh mengatasi wasir atau ambeien baik wasir stadium satu, stadium dua, stadium tiga maupun stadium akhir atau stadium empat. Wasir berdarah, wasir yang telah kronis, semua dapat diatasi dengan menggunakan obat ini selain ampuh obat ini juga aman dan tidak menimbulkan efek samping apapun bagi penggunanya sehingga obat ambeclear ini aman dikonsumsi oleh penderita wasir yang sedang hamil maupun menyusui.

obat wasir ambeclear sa...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

obat wasir ambeclear sa...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *