lördag, oktober 16, 2010

Virkad mössa!

Full rulle är det här. Jag virkar mössor på långa rader. Senaste veckan har jag gjort 4st mössor, som alla är ivägskickade utan denna som min arbetskamrat beställt till sin lilla dotter :) Fortfarande några till på gång och kanske även en till mig själv (!) i lite mer "baggy" modell med många små blommor :) Japp, mycket på gång som man vill hinna med. Synd att tiden inte vill räcka till. Trevlig helg på er i solen (i alla fall här)!
mössa1mössa2mössa3

10 kommentarer:

Allt och/eller Inget sa...

Å så fin blomma! Har du lagt flera stycken blommor på varandra eller hur får du de fina kanterna? Trevlig helg!

Tipsy Tessie sa...

Tack och nej, det är bara blommbladen man virkar i flera lager. Kolla under kategorin virkat på min blogg, så hittar du länk till blommönstret i ett av inläggen :)

Mvh/Therese

Vilmas Hus sa...

Har precis kikat in på din blogg... Vad roligt med så mycket fina mössor och annat virkat!! Jag virkar ibland men inte alls så fint som du!! Men nu blev jag verkligen inspirerad att fortsätta!! Ha en bra helg!

Pernilla sa...

Hur hinner du allt?
Får man fråga vilken virknål du använder? Alltså storleken. Jag började på en mössa till min lilla prins men tycks aldrig bli färdig...

Tipsy Tessie sa...

Jag använder virknål nummer 3,5 och dubbelt bomullsgarn Mandarin Petit som är till virknål ca 3, så de blir ganska täta och tjocka :)

Josefine Bergqvist sa...

Den är så fin!!!
Du är så duktig och jag fattar inte hur du hinner!!!
Ha en bra vecka!
Kramar Josefine

Elin sa...

Diggar dina mössor! Älskar själv att virka, men har bara vikat vuxen mössor. Därför undrar jag hur många maskor du har när du slutar öka om du vikar till bebisar typ några månader. Kanske svår fråga men tacksam för hjälp!
//elin

Pia sa...

Helt galet kreativ!
Jag måste bara fråga... virkar du med helt vanliga fm? (Mina maskor ser inte ut som dina när jag virkar... =S ) Tack för en inspirerande blogg!

Lilla07an sa...

Å så fyller jag på med en fråga till *s*. Har du nåt bra mönster på mössorna? /Maria

Tipsy Tessie sa...

Hej på er alla virksugna!
Jag virkar med dubbelt garn och virknål 3,5.
Nej, jag har inget mönster, jag virkar lite på känn :) först gör jag en "platta" och tar ut så mycket som jag tror behövs och sedan virkar jag runt tills den blir tillräckligt stor :) ganska enkelt faktiskt!
Ja, det är bara fasta maskor i ,mössan och det är allt från 10-14st maskor imellan ökningarna när jag slutar göra ökningar i "plattan".
Lycka till!
Kram Therese