torsdag, november 03, 2011

Tävling!

Kan villigt erkänna att denna tiden på året inte är min favoritårstid. Mörkret påverkar mig såååå mycket och jag känner hur kreativiteten försvinner med ljuset. Hinner inte riktigt gå i ide i år, för allt snurrar på så himla fort just nu. Har lappar med mönsterbeskrivningar liggande överallt och det virkas på korsen och tvärsen inför skapandet av min lilla bok som ni hört om. Tusen idéer har jag om vad jag vill ha med i boken, men för att veta om jag är på rätt spår skulle jag vilja utlysa en lite tävling. Reglerna som gäller är att jag vill att ni lämnar en kommentar om vad ni skulle vilja se och läsa om i min kommande virkbok. Då är ni med i utlottningen av ett par handledsvärmare som ni ser på bilden här. Utlottningen kommer att göras fre 18 november, så ni har tid på er fram tills tors 17:e nov kl.00.00. Ska bli spännande att läsa era åsikter :)
tävling
Annars är det mystider hemma. Vi bakade rosa bullar i helgen (Leo ville baka lussekatter men det får allt vänta några veckor till), och jag har köpt rosa te som smakar rosor i en underbart fin burk :) Vill ni läsa en intervju med mig kan ni kika in på den fina inredningsbloggen Calinas.
kollage_rosa

42 kommentarer:

HannasHörna sa...

Hej hej!

Vilket härligt inlägg. Jag skulle mer än gärna vilja ha de fina handledsvärmarna...

Jag hoppas på färgglada bilder och tydliga beskrivningar på söta saker till hemmet. Det hade varit kul med en beskrivnin på en fin kofta....

Lycka till! Kram

Otaliga projekt sa...

Åh, vad svårt. Nu kanske det hade varit läge för att tänka till lite innan man skrev. Men sån är inte jag inte!
Som jag har sagt innan är du otroligt duktig med färger. För mig personligen är det en anledning till att du inspirerar. Sen är ju de där mindre/snabba projekten alltid roliga, vantar, handledsvärmare t ex. Och kanske lite tips och trix på hur man kan piffa till ovanstående projekt...

Lycka till med boken.
Sarah

Maria Cronholm sa...

Gillar verkligen ditt skapande. Det jag saknar i alla böcker är lite utmaningar i virkandet, små lite svårare projekt med väldigt tydliga beskrivningar. För vi som älskar att skapa vill ju hela tiden lära oss mera. Stort lycka till med boken sergram emot att köpa den. Hoppas det blir jag som går varma handleder i höst. /Maria

Louise sa...

Hej! Så himla spännade med din bok! Och så roligt att ma kan få önska projekt! Jag skulle gärna se beskrivningar på någon fin mössa. Och gärna en kofta också... det har jag letat efter länge!! Tack för en trevlig blogg!! /Louise

Teres sa...

Jag tillhör tyvär också dom som påverkas negativt av mörkret. Men försöker att hitta knep som gör att man står ut.

Jag skulle vilja se virkning som även nybörjare skulle kunna ge sig på. Mönster på saker som vi fått se i din blogg ex mormorsrutorna, handledsvärmarna, kuddarna mm. Men framför allt lockar böcker med fina och färgglada bilder.

Du får uppdatera här när det börjar bli dags för boksläpp så man inte missar den.

Mamma i stan sa...

Hej,

jag skulle gärna se virkbeskrivning för nybörjare. för nu känns det så ouppnåeligt, något som man aldrig skulle våga sig på.

sen något fint till bebis, till exempel fin bebismössa = )

om du vill vinna en toppenfin namnmössa från Karromell så kika gärna in på min blogg

http://blogg.mama.nu/mammaistan/2011/11/01/vinn-finaste-namnmossan-fran-karromell/

Emma sa...

Vad kul med en tävling :)

I din kommande virkbok hoppas jag få se fina grytlappar i olika teman :)

Anonym sa...

Oj! De jag förväntar mig av boken är ju massa underbara projekt och härliga färgkombinationer. Precis som i din blogg. Sen hoppas jag på att det är både lättare saker för oss nybörjare och lite knepigare när man kommit en bit. Gärna fina saker till hemmet och praktiska saker. kram

sweetbakery sa...

Vad roligt men en kommande bok. Som många andra redan har skrivit så skulle jag vilja se färgstarka bilder med tydliga beskrivningar. Samt att det finns något både för nybrörjare samt något för de mera erfarna.
Själv är jag väldigt förtjust i mormorsrutor och olika kominatnoner som man kan göra med dem och kan aldrig få nog av det.

virkade blommor och dyl är en annan svaghet som jag har, alltid kul att använda som dekoration på tex handledsvärmare, mobolfodral etc. Inspiration till det skule vara kul att se.

Lotten sa...

Åhh vad jag ser fram emot din bok! Jag har inte virkat på ett år nu men det sista har jag startat inte mindre än två virkprojekt faktiskt...

Jag vill gärna ha beskrivning på de fina mössorna med blomdekorationer som du visat på bloggen. Virkade småblommor, roliga grytlappar och gärna någon sådan där uddspets man kan virka på kuddfodral....

Lycka till!

Anna-Karin sa...

En virk-novis som mej
skulle inte bara vilja se en grej

Mormorsrutor skulle jag vilja lära
för mysiga filtar är mig kära

Mössor skulle jag också vilja se
och de små blommorna du dekorerar mössorna me'

Lätta saker för oss som precis börjat med nål och garn
och kanske ett par vantar som kan värma ett barn

Mycket färg som man alltid får se hos dig
och kanske också nån alldeles ny grej

I ett litet hus sa...

Hej! Du är så duktig så jag nästan dör en smula! :) Jag skulle gärna vilja se en virkad lampskärm eller en kjol (alltså inte en lampkjol utan en att ha på sig själv!). Stort lycka till, till din bok! Den kommer göra succé!
Kram Lotta R

Erica - b a g [ e r i c a ] sa...

åh så kul med en virkbok!! Jag skulle vilja läsa om små virkprojekt som man kan göra tillsammans med sina barn. Enkla och pedagogiska bilder på något enkelt som mor och dotter kan göra tillsammans. Det blir både pyssel och gemenskap på en och samma gång.

Laila sa...

Så gøy med bok! Jeg vil se masse fargerike bilder, og ideer til puter (kudder?) og pledd :-)

Jeg er nok motsetningen din, jeg elsker høsten og vinteren. Føler jeg får gjort mye meer hobbyaktiviteter da mørket kommer tidlig :-)

God helg!
Laila
lai-ola@online.no

Maria sa...

Vilka fina handledsvärmare!

Jag önskar en skön blandning av stora och små projekt, lätta och svåra. De enklaste grejerna som kan bli klara på en eller två kvällar, och så några större projekt som kan ta månader.
Både inredning, kläder och accessoarer. Gärna några kuddfodral.

Hanna Tjörnhed sa...

Jag hade gärna sett ett par fina strumpor med många detaljer, ränder, färger osv. Goa tossor med fina detaljer hade också varit något

LAVOliten sa...

Hejsan!

Första gången jag lämnar en kommentar så jag hoppas att jag gör rätt.

En virkbok från dig hoppas jag min är lika färgglad och inspirerande som din blogg. Jag har inspirerats utav flertaliga projekt du gjort. Virktok som jag är skulle jag vilja ha några klassiska mönster på filtar, kofta för såväl vuxen som barn. Vantar & halsduk kanske, sedan är det ju alltid bra med tydlig förklaring på hur man gör stolpar osv...är så klart beroende på vilken nivå du vill att bokan ska rikta sig till. Fortsätter du bara med samma känsla & stil så är jag övertygad om att det kommer bli en toppen bok :)

Ha en Härlig Helg!
emma

Belinda sa...

Jag hoppas också på en bok med färggranna fina bilder. Även om mönstren är viktiga så är själva bilderna ännu viktigare för mej - det är de som ger inspiration till att skapa. Gärna mönster på saker man kan ha i hemmet och olika projekt man kan virka till barn.
Lycka till med boken!

L0W sa...

Det är svårt att säga exakt vad man vill ha med för som andra sagt så är det alla underbara färgkombinationer- kombinerat med ibland lättare saker och ibland svårare saker att virka. Känns som att bara man vill så kan man lära sig att virka det du gör och det är det viktigaste tycker jag.
Hoppas du säger till när boken kommer ut här på sidan och att den kommer snart för jag kommer köpa den i alla fall. Och jag tror jag kommer bli mycket nöjdare med den än andra böcker jag köpt. Tänk bara på tydliga beskrivningar.
Hehe känner inte att jag kom med så många tips så kanske inte ligger bäst till, till att vinna handledsvärmarna... men bäst kan inte bli bättre.. så enkelt är det ju bara ;)

♡Johanna♡ sa...

Åh Therese vad kul med tävling och självklart vill jag gärna vara med och tävla om dom fina handledsvärmarna, hoppas på tuuuuur :)

Jag kommer ju garanterat att köpa din kommande virkbok och jag hoppas kunna få se färgglada härliga virkgrejer som kommer att ha bra beskrivningar med. "Gå bort" virkpresenter, fina vackra virkade blommor, gärna beskrivning på dom fina handledsvärmarna, supersöta babymössor, dina fina innetofflor som du visat någon gång för längesen som är sååå fina. Ja du Therese, jag tror du kommer få mycket ideér av oss alla här och det ska bli så kul.
Jag önskar dig all lycka och boken kommer bli kanon.

Kramar från Johanna Majkvist

Marias Collage sa...

Ser fram emot din bok som med säkerhet kommer att inspirera massor!
Jag skulle vilja se beskrivning på en fin virkad mössa med uddkant, som är lite "pösig" och passar en vuxen, för jag är så sugen på att virka en till mig själv :)

Filtar kuddar och kanske någon fin babyleksak, typ som en skallra eller så skulle jag också uppskatta!

Må gott!

Sandra sa...

Halloj,

Tycker verkligen att det är jättekul att du ska göra en bok! Ska verkligen bli spännande att se slutresultatet. :)
Å självklart vill jag vara med att tävla om de fina handledsvärmarna.

Förutom alla små pyssliga kläder, som mössor o handledsvärmare, så skulle jag önska att du inledde hela boken med "how-to-kapitel". Ett kapitel för alla oss nybörjare som tycker att allt du gör är otroligt fint, men som inte riktigt har koll på det där med smygmaskor o dubbelstolpar. Alltså ett kapitel som på ett enkelt sätt och med tydliga bilder förklarar stegen i ett mönster. Så att vi sen kan ta oss an alla dina roliga projekt.

Ett stort lycka till!
//Sandra
sandra_gsson@yahoo.se

Linda "Pysselpellan" sa...

Hej!

Vill passa på att tacka för en väldigt inspireraande blogg! Är lite av en "garnmissbrukare som stickar och virkar HELA tiden.... Att du ska göra en bok kom verkligen som en glad överraskning

Jag skulle vilja se mönster på lite olika alternativ till mormorsrutan och ett par ballerinatofflor! Och ett cykelsadel-skydd!

Lycka till!

Kram Linda

Anonym sa...

Jag skulle vilja se dina fina filtar. I de flesta virkböcker som finns just nu ute är det små projekt. Jag skulle vilja se något klädesplagg också, kanske en kjol eller klänning till vuxen. Dina fina mössor vill man ju också se såklart! /Fillan

Annika sa...

Jag tycker det vore lite funky med en virkad dalahäst i glada färger, typ Rice. Kanske hur man virkar ett "fodral" runt hästen, eller så.

Ser fram emot boken!

Tina sa...

Hejsan!

Det är fler som har skrivit det, men jag skulle vilja se nybörjargrejer... Stolpar, maskor..mm Vill så gärna virka mormorsrutor, och har kollat böcker och på nätet, men tycker inte att jag förstår. Kanske om det går att visa med ett tjockare garn, så att man kan se lite bättre? Förstår du hur jag menar?? :) Pallöverdrag, runda och fyrkantiga.


Tackar för en underbart färgglad blogg!!

Kram kram Tina

Karin sa...

Hej! Snubblade in här genom google, fin blogg! Men var, var kan man köpa dom fina lotusljushållarna? Jag hittar bara i helt porslin...

Tipsy Tessie sa...

min lotusljusblomma har jag inhandlat på en orientalisk affär vid Järntorget i Göteborg.
Mvvh/Tessie

Linn sa...

Du gör så fina Filtar.
Gillar dina mormorsrutor och dom "vågiga" i glada härliga färger.

Gillar även dina mössor med dom härliga blommorna på.

...och lite virkade djur såklart!

DET hoppas jag vi får se massor utav :-)

Kram Linn

Lilla07an sa...

Jag skulle vilja se en bok fylld av färg! Nåt kreativt härligt att hitta på med mormorsrutorna. Dina mössor med sina fina blomdekos. Inredningsdetaljer som ex lampskärmar. Jag förväntar mig så klart underbara foton också :)

24seven by [bo:bakk] sa...

Jag har ju småtjatat om alla möjliga grejer förr men jag tjatar på helt enkelt. :) Jag håller med alla föregående talare, klart man vill ha mössor, koftor, handledsvärmare etc etc. Sånt man kan ha på sig. Men jag är ännu mer förtjust i virkade inredningsdetaljer som kan göra sig urtjusiga på en hylla, i en soffa, på ett golv eller varför inte i ett fönster. Jag vill absolut se mer virkat i mattrasor. Älskar det översimensionerade uttrycket man får där man själv känner sig som tummelisa när man tittar på stolpar som är 5 cm stora. :-) Därför vill jag jättegärna se en matta i mormorsrutor av mattrasor. I min fantasi blir det skitcoolt. Och en rund virkad matta också i mattrasor. Ganska stor. Eller liten för badrummet. Och en sittpuff i mattrasor likt den jag själv visade på min blogg. Jag skulle också kunna tänka mig en större "tavla" i chevronmönster (vågor/zigzag) att hänga på väggen. Öglor upptill med ca 5-10 cm mellanrum så man kan trä på en pinne från skogen och hänga upp på väggen. Svart/vitt är ju ashett men det känns kanske inte riktigt som din stil? I vanligt garn: tehuva, randig rund äggkorg med ett litet lock och en fin träknapp så man kan hålla äggen varma, stolsitsar (antingen som överdrag till pallar eller som riktiga överdrag med skumgummi inuti), kuddfodral förstås. Jag har några tråkiga porslinsburkar i köket som skulle behöva hottas med något brett "skärp" i fina färger. Lätt att ta av och byta/tvätta. Plädar såklart i både mormorsrutor, vågor och raka linjer. Kuddfodral med lite mer oväntade förslutning, typ kuvert med fin knapp eller ett tjusigt sidenband, eller varför inte en virkad spets. Ja jag skulle kunna hålla på hur länge som helst.... Sen skulle en personlig necessär med vaxduk på insidan och virkad utsida vara fint. Kanske med ett outline namn-broderi i graffitistyle mot en ganska gullig necessär. Snygga kontraster gillar jag. En sista sak skulle kunna vara en namnskylt till barnrummet, också broderad på virkbotten. Hänger på en ståltråd.

Det var väl det jag kom på. Just nu iallafall.

Kram!

Anna Ling sa...

Jag gillar mindre projekt, typ handledsvärmare/pulsvärmare och saker som inte ser svåra ut att göra. Det gör inget om de är svåra, bara det inte ser så svårt ut! :-)

eddy sa...

åå... jag vill gärna vara med såklart,

jag skulle vilja läsa om saker och ideér på sådant man kan "virka in". alltså virka runt omkring saker. göra fodral, nya dynor, detaljer ja.... allt möjligt.. hoppas det inte var för snurrigt beskrivet detta=)
kram på dig

Madde sa...

Hej! <3

Jag följer din blogg var och varannan dag, eftersom den är så färgsprakande och uppiggande. :) Jag skulle gärna läsa om färgglada små projekt i virkväg. Jag plockar ofta fram min virkkorg på hösten, men hittar aldrig lagom svåra projekt, så det slutar tyvärr med att jag river upp allt i slutändan. Sockor och vantar skulle jag vilja virka, men - jag tröttnar alltid efter att bara ha virkat det ena exemplaret. Varför ska vi ha 2 händer/fötter för? :P Inredningsdetaljer, babysaker eller dekorationer till en själv vore kul. Och mycket färg! :D

Ha det gott. Kramar!

Anki sa...

Ser gärna dina inspirerande foton gärna med rosa o vita alster!

Ett vitt shabby chic tema känns aktuellt just nu!

Lycka till med boken!

Anonym sa...

Hej
Skulle gärna vilja se tips och ideér på virkade band som man kan ha som prydnad runt vaser,krukor mm. istället för köpta sidenband bl.a.Även babytofflor vore roligt.
Mvh Annelie Ros

Anna-Karin sa...

Barnkläder och inredningsdetaljer (grytlappar, tallriksunderlägg, grytunderlägg, julgransprydnader) hade jag velat läsa om! Tycker det är ont om virkböcker som inte är amigurami...

Ada sa...

Hej!

Jag och min dotter ser verkligen fram emot din bok! Vi hoppas på att få se många inspirerande och färgglada bilder, roliga mönster och idéer. Våra tips är att du ska visa hur man gör de fina handledsvärmarna man kan vinna, även de virkade mössorna. Mormorsrutor i olika färger och storlekar vore också toppen att få se. Vi väntar med spänning!

Kram!

Meritxell sa...

Helt fantastiska handeldsvärmare!
Jag skulle vilja se saker som man kan ha på sig, gärna lite annorlunda (med en liten twist) och à-la-TipsyTessie färger, men det vet jag att de blir! :) Lycka till med boken! Ser fram emot att se resultatet! Kram, Meri

Anonym sa...

Hej du kreativa!

Jag skulle vilja läsa om hur man virkar strumpor för det påstås att det skulle vara helt omöjligt. Men jag vet att det går :) Smygmaskvirkning är en annan kategori som jag skulle kunna tänka mig hör till i en virkbok och som är väldigt vackert dessutom.

Ska bli roligt att läsa den när den kommer ut.
Lycka till!
Barbro

Linn sa...

Vad roligt att du kommer ut med en virkbok. Själv är jag en glad nybörjare när det gäller virkning och kan behöva alla tips jag kan få. Hoppas på att hitta lite blandat i din bok så att det passar båda novis och expert. Skulle vilja stoltsera med en egenvirkad väska med matchande nyckelring och portmonnä.

Tack för en undebar blogg.
Kramar från Linn
http://jonssonsunderbarakaos.blogspot.com/

Karin sa...

Tack för all inspiration! Jag skulle gärna se lite mer avancerade småprojekt typ hårband i olika modeller. Olika typer av kanter, blommor mm