fredag, februari 27, 2015

Ny kudde i sovrummet

Lite bilder från vårt lilla men mysiga sovrum igen. Det var ju ett tag sedan senast. Virkade en ny kudde i lite mildare färger. Är väldigt inne på pasteller, trä och betong just nu. Gillar man betongkänslan så är kalkfärgen Kalklitir den perfekta väggfärgen. Målade sovrumsväggen (med hyllorna) med den i somras och är så nöjd med resultatet. Finns i många olika nyanser och finns att köpa hos Inreda.com.
Den virkade kudden är virkad i sockgarn från Anzula som heter Squishy. Ett underbart garn i merinoull, kashmir och nylon. En del av rutorna är virkade i Koigu, som är ett garn i merinoull som finns i många olika nyanser. Blev väldigt nöjd med resultatet som blev en lite "stentvättad" känsla eftersom garnen är handfärgade och därför har lite olika nyanser. Mönstret har jag hittat på genom att modifiera ett annat mönster. Ni kan hitta det mönstret hos den underbara hollänska virkbloggaren ByHaafner. Om ni tar bort popcorn-maskorna så har ni denna ruta. Tyvärr är mönstret på engelska, men det brukar funka ganska bra ändå om man slår upp vad maskorna heter.

10 kommentarer:

Efwa - Medea sa...

Ljuvliga rutor! Tack för tipset om mönstret!

Mia Hansson sa...

Finaste kudden med de finaste rutorna med ett underbart garn. Blev pricken över i´t i er säng tycker jag.

Haafner sa...

I really like your colour choices for the pillow, they really stand out. Lovely.
And wonderful interior pictures!
Have a lovely evening,
xhaafner

Unknown sa...

Jättefin kudde med underbara färger!
Har du något bra tips på hur man syr/virkar ihop rutorna när det är olika färg på yttersta varvet? Blir så lätt att garnet man använder för att sammanfoga rutorna syns tycker jag.

Debbie sa...

That is beautiful! I really love the colours and the stonewashed effect, they compliment the pattern perfectly :)

Tipsy Tessie sa...

Sandra Almgren. Angående din fråga så kan jag länka till en Pinterest-bild. Visserligen är det ett stickat plagg, men samma princip kan användas till att sy ihop virkade rutor utan att sömmen syns :)
https://www.pinterest.com/pin/252483122834520473/

Mvh/Therese

Unknown sa...

Do you have the pattern of the pillow? Lovely colours. I hope it is an English pattern. Thanks! My mail address is margrieta.van.dijk@gmail.com
Kind regards, Margriet

contrast sa...

Din kudde är vacker , färgen är speciellt underbar! Sinikka

Unknown sa...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Unknown sa...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *