fredag, januari 09, 2009

Beskrivning av rullgardin!

Här kommer den andra varianten av gardiner som jag precis sytt och satt upp i mitt kök. De är otroligt mycket enklare. Det svarta stjärtyget som jag använt till gardinerna i mitt kök är naturligtvis också inköpt på inredningsbutiken Grandma´s i Göteborg.

Här behöver du också tyg i bredden som ditt fönster plus 2x2cm på varje sida, dvs fortfarande 88cm om du som jag har ett 80cm brett fönster. Börjar som med den andra gardinen med att sy in kanterna på varje sida (invik 2x2cm).
IMG_7306
IMG_7305
Sedan har jag på vårt lokala byggvaruhus inhandlat lister lite lagom breda i samma bredd som fönstret. 2st behövs till varje fönster. Jag tar fram häftpistolen och häftar fast tyget både nere och uppe på gardinen.
IMG_7303
IMG_7304
Sedan behövs det band i passande färg och bredd (välj själv!). Det behövs 1,5m till varje sida dvs. 3m till varje gardin. Detta häftar jag också fast med häftpistolen på baksidan som ni ser på bilden. Sedan är det klart att hänga upp! Det enda som behövs också är en ögla som man kan skruva igenom tyget ca 20cm in på varje sida och en krok man skruvar fast i väggen ovanför fönstret.
IMG_7307
IMG_7302
Häng upp gardinen och rulla upp den till lagom höjd och knyt banden, blir det band över så klipper jag av ändbitarna.
Lycka till!

7 kommentarer:

maybe*mej sa...

Jag och barnen har oxå sytt gardiner idag. dock en mkt enklare variant. helt raka..Ler.. jag sydde och barnen turades om att stå på pedalen... de ville vara med enda till gardinerna var färdigsydda. Raka sömmar och så vips upp med några nypor som sitter fast i en ring.. jag är helt värdelös på att sy gardiner.. har dock sytt kläder till mig själv och det fattar jag inte idag...men gardiner..icke sa nicke..
trevlig helg

fialoppan sa...

Tuuuusen tack! Ska ta itu med det här! Kramar!

Joanna sa...

Tack för tipset!! Tyg ska inhandlas, sen får det bli denna variant av gardin i vårt vardagsrum! :D

Äppel Päppel sa...

Så himla smidigt och snyggt! Här ska handlas tyg och sys gardiner! Jättesnygga!

Anonym sa...

Snyggt! tack för tipset å beskrivningen på den blogg! verkar ju superlätt!

tjipp!

katrine

Frk Sonne sa...

Det var precis en sådan modell jag har letat efter, tack för hjälpen!!
Nu ska jag sy två rullgardiner till vår sommarstuga, perfekt!!!!

Anonym sa...

Tusen tack! Jag har letat massor på nätet efter beskrivning av dessa gardiner och din är helt klart bäst! Gillar din inredningsstil dessutom så nu kommer jag följa bloggen.
/Caroline