måndag, augusti 31, 2009

Digitala LOs!

Ingen bebis i sikte än så länge :) Här är bara väntan som gäller!
Beautifulaug2009XOXOälsklingarjuli2009

Virkad matta!

Mitt senaste projekt som pågått ett tag på kvällarna. Har helt enkelt rivit lakansväv i remsor som jag sedan virkat ihop till en matta. Har använt virknål 6.5, det funkade bra, men man blir lite trött i händerna efter ett tag. Det är ju lite trögare att virka med lakansväv än med garn :) Så här blev det i alla fall.
IMG_5272IMG_5273IMG_5980IMG_5981IMG_5983IMG_5982
Fick investerat i en liten blå kaninlampa vid bebissängen också :)

lördag, augusti 29, 2009

Digital scrap!

Nehej, ingen bebis idag heller! Sitter och pillar lite framför datorn istället. Blev denna lilla LO med bild från sommaren.
Underbarjuli2009

fredag, augusti 28, 2009

Litet lapptäcke!

Idag är det 5 dagar kvar till bf. Vi väntar och väntar..... Tack alla ni söta som tänker på mig och skriver så gulliga kommentarer. Svårt som sjutton att inte göra någonting alls, så lite pyssel blir det varje dag. Denna veckan har jag sytt ett litet lapptäcke till bebisen. Baksidan på lapptäcket blev i det fina tyget (John Blund), som jag fick av mamma för ett tag sedan. Blev lite 70-tals känsla över det hela, och färgglatt som vanligt när det gäller mig :) Vagnen är en Urban Jungle som vi inhandlade i helgen via annons på Blocket. Den är jättefin, och nu fattas bara en liten bebbe i.....

På måndag fyller Leo 5 år, och man undrar ju om det kommer någon bebis innan, eller kanske på samma dag??? Svårt i alla fall att planera något kalas när man inte riktigt vet vad som händer. Barnkalas får allt vänta ett tag, men kalas för släkten måste vi ju ha. Så tårta är beställd och idag ska jag och Leo se om vi orkar att baka bullar, för bullar är det bästa vår lille kille vet :) Dessutom har han beställt en pannkakstårta till sin födelsedag, eftersom favvisboken är Pettson och Findus, Pannkakstårtan. Spännande att se hur helgen blir :)
IMG_5727IMG_5721IMG_5718IMG_5726

onsdag, augusti 26, 2009

Mitt nya soffbord och kudde!

Har länge velat byta ut vårt soffbord i ek mot ett vitt med glasskiva helst. Hittade ett som vi tyckte var snyggt på Ellos hemsida för bara 1599:-, så sagt och gjort satte vi ut vårt soffbord på Blocket. Himla smidigt måste jag säga med blocket. Det var sålt och hämtat efter några dagar. För ca en vecka sedan kom vårt nya soffbord och jag blev faktiskt jättenöjd. Lite av en changsning eftersom vi inte sett hur det såg ut i verkligheten, men det blev jättebra.
Sedan har jag virkat en ny kudde till soffan denna gången. Samma mönster som en mormorsruta fast mycket större ruta :) Eftersom fysiska aktiviteter inte är så himla lämpliga just nu så är virkning en mycket bra sysselsättning. Har nämligen stora problem med att sitta och inte göra någonting, som ni kanske har förstått som har följt bloggen på sistone. En vecka kvar till beräknad bf idag. Blir det någon bebis snart tro?
IMG_5712IMG_5714IMG_5711IMG_5717

Digital LO-I love you!

En liten digital scrap som jag pillade på igår. De flesta grejerna på LO:n kommer från Oscrap.
iloveyoujuli2009

tisdag, augusti 25, 2009

Beskrivning av virkade blommor!

Eftersom jag har fått en del förfrågningar efter mönster på mina virkade blommor har jag nu lyckats pränta ner en beskrivning på de väldigt enkla blommorna jag virkade. Inget avancerat alls, men man måste ju skriva ner det :)
Så här ser de ut. Det finns en liten och en stor variant.
IMG_5295

Mina virkade blommor (väldigt enkla och påhittade av mig själv)

Liten blomma
Börja med att virka mitten på blomman
Virka 2 lm (luftmaskor)
V1: Virka 6 fm (fasta maskor) i andra luftmaskan från nålen
Byt garn till vilken färg du vill ha på blombladen
V2: Virka 1 fm och sedan 3 stolpar i nästa maska, och fortsätt att upprepa detta runt hela cirkeln, avsluta med en smygmaska och dra igenom garnet.
Klar!!!


Stor blomma
Börja med att virka mitten på blomman
Virka 2 lm (luftmaskor)
V1: Virka 6 fm (fasta maskor) i andra luftmaskan från nålen
V2: 2 fm i varje m = 12 fm
Byt garn till vilken färg du vill ha på blombladen
V3: Virka 1 fm och sedan 5 stolpar i nästa maska, och fortsätt att upprepa detta runt hela
cirkeln, avsluta med en smygmaska och dra igenom garnet.
Klar!!!

Lycka till!

måndag, augusti 24, 2009

Fotouppdrag-lille Tim

Håller på att sortera bland alla foton i datorn just nu och då hittade jag dessa bilder på lille Tim som jag fotade i mitten av maj. Världens charmigaste lille kille som var jätteglad hela tiden och klappade i händerna och skrattade.
bild2bild15bild37bild17bild41bild24bild19Kollage2Kollage4

söndag, augusti 23, 2009

Fotobok-sommarbilder!

Söndag 10 dagar kvar till beräknad bf. Tålamod krävs :) Kan inte göra så mycket så senaste dagarna har jag tillbringat med att redigera foton och göra fotobokssidor, så min sommar 2009-bok är numera färdig att beställas. Eftersom jag får frågor efter varje fotoboksinlägg så tänkte jag upprepa att jag brukar beställa mina böcker på www.myphotobook.se och mallen till fotoboken är gjord av AliE och kan köpas här. För er som undrar hur man använder sig av digitala mallar, så kolla in mitt inlägg här tidigare i bloggen.

Här lite av alla bilder från sommarens utflykter. 72 sidor blev det i fotoboken denna gången. Detta blir den fjärde boken som jag gjort och beställt via myphotobook. Jag har beställt både med mjuka och hårda pärmar.
framsida
Framsidan
baksida
Baksida
Juni13
blev ingen ram runt denna men jag orkade inte ladda den en gång till
Juni14juli9juli10juli11juli12juli13juli14juli19juli21juli23juli22

fredag, augusti 21, 2009

Fotobokssidor

Igår var ingen bra dag. Solsken och värme just nu gör att jag mår fruktansvärt illa och blir jättevarm. Så när Leo var med mormor på utflykt hos gammelmoster med massa djur på gården så drog jag ner persiennerna och kröp upp i sängen med min splitternya bärbara MacBook Pro och försökte få lite ordning på mina sommarfoton. Det resulterade i några sidor till i min senaste fotobok.
Juni7Juni8juli5juli6juli7juli8Sista sidan

torsdag, augusti 20, 2009

Statusuppdatering!

Dessa foton är tagna för en vecka sedan, men så här ser jag ut! Stor, stor jättespänd ballong på magen. Magen pekar rätt ut-inget på sidorna alls. Ganska påfrestande för det är svårt att ligga ner eller sitta bekvämt utan att ha massa kuddar runt omkring. Men man får göra det bästa av situationen. Jag mår bra, känner mig lugn och väldigt, väldigt avstressad. Så himla skönt!!! Skickar en hälsning till er på jobbet-jag mår bra, men nu längtar jag väldigt, väldigt mycket efter att få hålla vår lille bebis snart. Som ni säkert ser på bilderna så är jag i alla fall tappert leende-än ska jag väl tillägga.
Namnlöst-2